Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Michel i oväntad roll mot Kalmar: ”Väldigt chockad”

Allsvenskan

SOLNA. Felix Michel inledde som anfallare mot Kalmar.
En något annorlunda roll för AIK-förvärvet från AFC Eskilstuna.
- Jag var väldigt chockad, säger han.

2:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

AIK värvade i sommar Felix Michel, 25, från AFC Eskilstuna. Michel har tidigare både spelat som mittback och innermittfältare, men fick under söndagseftermiddagen för första gången börja som anfallare bredvid Kolbeinn Sigthorsson i 2-1-förlusten mot Kalmar FF på Friends Arena.

Michel fick spela en halvlek i den lite ovana positionen, men blev vid 2-0-underläge i halvtid ersatt av Henok Goitom på planen. Rikard Norling förklarade efter matchen att det handlade om rotering, då Goitom behövde vila, samtidigt som han ville ha ett stabilt innermittfält med Tarik Elyounoussi eftersom att även Enoch Kofi Adu behövde vila efter att han under hela fredagen var i Norge för att säkra ett visum till torsdagens play off-möte med Celtic i Europa League.

ANNONS

- Adu var i Norge för att få visum, så han skulle vila. Då började jag där. Vem ska spela i balans? Då började jag fundera på om Bilal (Hussein) skulle spela där, då han spelade där i någon träningsmatch mot New York. Det andra alternativet var att flytta på Sebastian (Larsson). Felix (Michel) har också spelat till höger som ”pocket” och när valet till slut föll på ”Bilal” (i balansrollen), så var det naturligt att Sebastian skulle spela i sin roll till höger. Då återstod vänsterrollen på ”pocket”, där Felix inte spelat och då kände jag att låt oss få en stabilitet, där vi känner igen oss så mycket som möjligt och sedan sätter vi Felix där (i anfallet) och tittar hur det ser ut för att vara flexibla, säger Norling och fortsätter:

- Vi vet inte hur det hade blivit om vi hade spelat Felix till vänster eller om vi hade spelat Sebastian i balans, Bilal till vänster, Felix till höger och Tarik på topp. Vi jobbade med alla scenarion för att bestämma vad vi tror är bäst och till slut skulle vi fatta ett beslut. Då föll det på att göra mittfältet så stabilt som möjligt.

ANNONS

Michel blev chockad när han fick veta att han skulle få spela som anfallare.

- Jag var väldigt chockad, det ska jag inte säga att jag inte blev. Jag fungerar samtidigt så att jag alltid försöker ta det så positivt som möjligt och göra det bästa av situationen, säger Michel.

- Det är första gången någonsin för mig, men jag försökte att göra det så bra som möjligt. Jag fick reda på det och försökte ta in så mycket instruktioner som möjligt på en dag. Det var inte så lätt, men jag försökte så gott jag kunde, fortsätter han.

Hur tycker du att det gick?
- Jag vet inte vad jag ska säga. Vad förväntar man sig liksom? Man kan ställa sig den frågan först och främst. Jag försökte slita och jobba, men hamnade kanske lite fel ibland. Jag fick inte så jättemycket att göra, så det är svårt att säga. Jag är väl inte så nöjd, men man kanske inte ska vara så hård mot sig själv heller när man fick ställas inför det såhär. 

ANNONS

Vad sa Rikard Norling i halvtid eftersom att du gick ut?
- Inget speciellt. Det var mer att få in Henok och ”Nabbe” (Nabil Bahoui) och försöka ge det en chans om det skulle lösa sig.

Publicerad 2019-08-18 kl 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto