Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milojevics varning - till egna laget: "Vi måste stoppa Magnus Eriksson"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Milos Milojevic vill vinna sitt första Stockholmsderby som tränare för Hammarby - och första chansen blir mot Djurgården på söndag.
Hur han ska lyckas med det? Stoppa Magnus Eriksson.
- Han är deras motor, säger Bajen-tränaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Milos Milojevic.

När Hammarby och Djurgården möttes i våras slutade matchen 2-2 efter att Astrit Selmani kvitterat med drygt tio minuter kvar att spela. När Stockholmsrivalerna drabbar samman på söndag får Bajen dock klara sig utan avstängde Selmani.

Ett tufft avbräck, menar Milos Milojevic.

- Astrit är en spelare som trivs när det är stora matcher och mycket publik, så det är ett stort tapp för oss. Nu är det upp till andra spelare att ersätta honom på ett bra sätt. Vi kommer inte behöva spela annorlunda utan honom, utan vi har spelare som kan kliva in och ta hans roll, säger Hammarbys nye huvudtränare till Fotbollskanalen.

Annons

För Milos Milojevic till blir det stundande mötet med Djurgårdens hans första derby som Hammarby-tränare. Nu berättar 38-åringen om hur han ser på matchens betydelse.

- Matchen betyder mycket men det känns inte som att det är mer press på mig bara för att vi möter Djurgården. Det är alltid en härlig känsla inför derbymatcherna. Killarna ligger på en bra nivå när det gäller motivation och fokus på träningarna, så för mig är det enklare att jobba i en derbyvecka jämfört med en vanlig, säger han.

Hammarby har för tillfället nio poäng upp till tabellettan AIK och är därför i behov av en seger mot Djurgården för att kunna hota i toppen av allsvenskan under hösten. Milos Milojevic anser dock inte att det är ”vinna eller försvinna” för Bajens del.

- Ingen match är vinna eller försvinna. Det är en match som handlar om tre poäng och det är så spelarna ska känna. Djurgården har en negativ derbytrend och jag hoppas att det fortsätter så. Djurgården tror nog att de kan vinna allsvenskan om de vinner mot oss på söndag och det kan vi inte tillåta, säger Milos Milojevic.

Annons

När Milos Milojevic får frågan om vad Hammarby behöver se upp med i derbyt är han tydlig: Magnus Eriksson. Bajen-spelarna måste få stopp på Djurgårdens lagkapten, menar serben.

- Vi måste stoppa Magnus Eriksson. Om han blir rättvänd och kan se spelet blir det svårt för oss. Om vi lyckas hålla honom felvänd har vi större chans att vinna matchen.

Hur stoppar man honom då?
- Det får du komma och se på matchen på söndag, skrattar Milos Milojevic och fortsätter:

- Vi måste vara aggressiva mot honom och stoppa hans vänsterfot. Det är inte alltid bäst att försöka stoppa bollarna in i sista tredjedelen, utan vi måste gå högre upp och sätta press på honom så han inte får tid med bollen. Men Djurgården har 15 andra bra spelare, så det är inte bara Magnus Eriksson som är farlig. Men han är deras motor och har en karaktär som man behöver i laget för att vinna allsvenskan.

Annons

Mot Malmö kändes det som att du använde Aziz (Ouattara) för att stoppa Anders Christiansen. Kan det bli aktuellt med samma upplägg mot Magnus Eriksson på söndag?
- De är inte exakt samma spelartyp, men har samma karaktär. Båda har vunnit allsvenskan med Malmö och vet hur man vinner matcher. Det är viktigt att man håller de felvända, men det är ännu viktigare att det inte kommer några bollar till dem. För får de bollen så händer det alltid något för deras lag. 

Publicerad 2021-09-12 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto