Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milosevic om Edvardsen: "Kung i byn - bonde i huvudstaden"

Allsvenskan

SOLNA. Victor Edvardsen stod i fokus inför och efter derbyt mot AIK.
Nu slår Alexander Milosevic tillbaka mot utspelen från Djurgårdens forwardsstjärna.
- Ibland är det svårt för vissa. Kung i byn men bonde i huvudstaden, säger Milosevic.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från AIK-Djurgården i spelaren ovan.

1:29
Höjdpunkter: Stefanelli matchhjälte i Stockholmsderbyt - AIK besegrade Djurgården
1:40
Milosevic efter derbysegern: "Vi maler ner dem"
1:40
Edvardsen efter AIK-förlusten: "Jävligt surt"

Inför söndagens derby mot AIK pekade Victor Edvardsen ut en svaghet hos motståndaren, att spelare i den svartgula backlinjen är "lite tröga". Han talade också specifikt om att högerbacken Mikael Lustig blivit långsammare med åren.

Efter AIK:s 1-0-seger på Friends Arena riktade också Djurgårdens forwarsstjärna skarp kritik mot Lustigs sätt att fira mot blårandiga spelare i samband med slutsignalen.

- Det är klart att man ska få fira för att man har vunnit, men att vara uppe i ansiktet och hålla på tycker jag bara är äckligt och fegt. Man kan ju vara lite professionell, speciellt spelarna som gjorde det, som har varit utomlands i nästan hela sin karriär. Det är klart att man blir förbannad, sa Edvardsen.

ANNONS

Lustig hade med sig Edvardsens uttalande inför matchen in i derbyt - och hävdar att han triggades av det.

- Det är inte första gången. När man kommer till ålderns höst så behöver man kanske de här extra kryddorna. Det är klart att det har legat lite i bakhuvudet, att man känner att prata på du. Han hade en jättebra säsong i ett bottenlag förra året, och om han vill prata om "Mighty Mike" då får han känna på det efter matchen. Så det är bara att tacka och ta emot, säger Lustig.

Och just att Edvardsen "bara" gjort succé i en allsvensk nykomling, Degerfors, inför årets säsong i Djurgården imponerar inte särskilt mycket på motståndare i AIK. När mittbacken Alexander Milosevic får höra vad forwarden sagt efter derbyt säger han:

- Ibland är det svårt för vissa. Man är kung i byn, men en bonde i huvudstaden. Vi säger bara så.

ANNONS

Milosevic är kritisk till hur Djurgården tar sig an derbyn på förhand.

- Jag tycker inte att vi pratade så mycket inför matchen och det har varit samma sak i varje derbyn: vi pratar inte så mycket (inför), utan vi gör det på planen. Det är skämmigt att prata och sen gå ut på planen och bli överkört, säger AIK-stjärnan.

- Vi är ganska erfarna kring det där, hur mycket bensin sånt ger.

Den svartgule nyckelspelaren menar att han med åren lugnat ner sig vad gäller uttalanden i media innan en match.

- Jag ska vara helt ärlig: jag svarar bara på det som kommer till mig. När jag var lite yngre tyckte jag att det var lite kul att gå ut och prata lite fritt, men nu… det är inget som jag känner: "Oh, det här vill jag göra nu".

- Nu har jag blivit äldre och då har jag ingen anledning att prata innan (matchen). Det är på planen det handlar om.

ANNONS

AIK-mittfältaren Sebastian Larsson drar på smilbanden när Lustigs firande mot Djurgårdens spelare kommer på tal.

- Hehe. Jag har väl inte hört honom prata om någon av deras spelare innan matchen, i alla fall, säger Larsson.

Äckligt gjort, tycker Victor Edvardsen.

Larsson ler:

- Okej.

- Jag dras inte in i det där. Jag har känt "Micke" i många år och det är en toppenkille som presterat på allra högsta nivå under väldigt många år. Han brukar låta sin fotboll tala och det gjorde han i den här matchen också.

På frågan om Larsson tycker att Djurgården utnyttjade Lustig i en mot en-spelet som de talade om att de skulle göra innan matchen svarar veteranen:

- De försökte nog. Men jag tror inte de lyckades en enda gång. "Micke" har varit på en väldigt hög nivå under många år. Jag tror inte han själv känner något behov av att säga något innan en match. Han gjorde en kanonmatch och stängde sin kant väldigt effektivt.

ANNONS

Bilal Hussein:

- Det har alltid varit så. Varje år vi spelar derbyn så vill de andra lagen snacka. Vi vill visa på planen och visa med fötterna. Det har vi gjort många gånger. De får fortsätta snacka.

Publicerad 2022-04-24 kl 18:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto