Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tillbaka i Göteborg - då blev Edvardsen utbuad: "Hälften vet inte ens varför de buar"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Benhård IFK Göteborg-supporter som yngre.
Men i Djurgårdens tröja fick Victor Edvardsen inget vänligt mottagande av Blåvitt-fansen.
- Det är lite komiskt, säger han.  

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Victor Edvardsen är fostrad i Blåvitt och har aldrig gjort någon hemlighet av att han var en del av supporterscenen kring klubben tidigare. Något framträdande i A-laget blev det aldrig för anfallaren, som lämnade IFK Göteborg för sex år sedan.  

I går skulle han möta moderklubben på Gamla Ullevi med sitt nya lag Djurgården. 26-åringen spelade på Ullevi med Degerfors förra året, men då inför 50 åskådare. Nu fylldes grannarenan när Djurgården kom på besök.  

- Speciellt så klart. Mycket vänner och familjen här. Speciellt, men samtidigt ville jag vinna den här matchen, säger Victor Edvardsen.  

ANNONS

Delar av Gamla Ullevi buade ut sitt "ex". Edvardsen tyckte att det var kul samtidigt som han var oförstående.  

- Nej men hälften här vet inte ens varför de buar. Det är lite komiskt. Men det betyder att man gjort något bra i alla fall, säger Edvardsen.  

- Vad ska de bua åt egentligen? Jag var ganska rak och ärlig sedan jag lämnade, vad jag tycker och så. Så ja, det får stå för dem.  

Efter slutsignalen gav han bort sina skor till en ung förstagångsbesökare i publiken. Edvardsen tycker att IFK Göteborg är “mycket bättre” än tidigare år, men vill inte spå topplaceringar än för serieledaren.  

- Då måste de börja ha lite bättre anfallsspel, involvera deras klart bästa spelare Marcus Berg och Tobias Sana ännu mer. Inte hålla på och dra bollen i luften hela tiden, utan de två gubbarna ska ha bollen på fötterna. Kan de utveckla det kan det bli väldigt bra.  

ANNONS

Härnäst väntar en bortamatch mot AIK på söndag. Edvardsen såg åtta gula kort delas mellan lagen i går, och vill inte att AIK diktera de fysiska villkoren i derby.  

Förväntar du dig lika mycket intensitet som i dag? 
- Ett derby är ett derby, så det är klart att det kommer nog smälla en del i den matchen. Men vi ska inte dra in i Sebastian Larssons och Lustigs (Mikael) fälla här nu. Vi ska spela bollen och utnyttja att de är lite tröga där bak - då kan det nog bli bra.  

Matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården slutade 1-1. Djurgården är femma inför torsdagens matcher i allsvenskan. 

Publicerad 2022-04-21 kl 07:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto