TV: Asoro poängräddare för Djurgården - Blåvitt med första poängtappet för säsongen

GÖTEBORG. Blåvitt var på väg mot fjärde raka segern.
- Jag tycker det är en svängig match. Mycket fram och tillbaka, mycket långbollar, mycket dueller, säger Joel Asoro till Discovery+.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

1:30
Höjdpunkter: Oavgjort när Djurgården gästade IFK Göteborg
1:50
Norlin: "Det är inte så svårt att spela med Marcus Berg"

IFK Göteborg och Djurgårdens IF drabbade under onsdagskvällen samman på Gamla Ullevi. Hemmalaget gjorde en förändring i startelvan, då Gustaf Norlin ersatte Oscar Vilhelmsson. I bortalaget tog Haris Radetinac hand om vänsterbackspositionen, medan Joel Asoro tog plats i tremanna-anfallet.

Redan efter kvarten spelad tvingades Djurgårdens Rasmus Schüller utgå med en lårskada. In i hans ställe kom Emmanuel Banda, som gjorde mål senast mot Norrköping. Blåvitt tog över matchen mer och mer, och i matchens 24:e minut satte Gustaf Norlin dit 1-0 efter hörna och slarvigt försvarsspel av gästerna.

Halvleken slutade 1-0 till hemmalaget efter att Djurgården fått svårt att involvera sina anfallare i spelet.

I halvtid kommenterade Gustaf Norlin sitt mål med glimten i ögat.

- Kandidat till årets fulaste mål, sa han skrattandes till Discovery+.

Djurgården skulle komma att växla upp, och i den 57:e minuten slog Hampus Finndell en crossboll som letade sig ända fram till en djupledsgående Joel Asoro. 22-åringen gjorde inget misstag, utan rakade in kvitteringen till 1-1 bakom Warner Hahn.

Efter utjämningen böljade spelet fram och tillbaka, men bland andra Gustaf Norlin fick ytterligare ett nickläge från nära håll - men missade målet. Strax därefter tvingades även Joel Asoro utgå skadad efter en tuff duell.

Emmanuel Banda var nära på att ge Djurgården segern på tilläggstid när Kalle Holmberg hittade fram till honom framför ett tämligen öppet mål, men zambierns avslut gick högt över.

Matchen slutade till sist 1-1, vilket innebär att Djurgården står på sju poäng efter fyra matcher, och Blåvitt med tio inspelade poäng.

I nästa omgång gästar Djurgården AIK i ett Stockholmsderby, medan IFK Göteborg möter Malmö FF på bortaplan.

- Jag tycker det är en svängig match. Mycket fram och tillbaka, mycket långbollar, mycket dueller, säger Joel Asoro till Discovery+.

Om samarbetet vid målet avslöjar Asoro att det var en inövad rutin, inte något spontant som kom i stunden.

- Vi har gjort det där (samarbetet vid målet) många gånger på träning. Vi ville bara göra det på match, så vi väntade på bästa tillfället och då la han in den perfekt. Då hade jag bara målvakten emot mig och behövde bara få in bollen i målet.

IFK Göteborg: Hahn - Jallow, Bjärsmyr, Johansson, Wendt - Aiesh, Svensson, Thern, Sana - Norlin, Berg.

Djurgården: Widell Zetterström - Johansson, Löfgren, Ekdal, Radetinac- Schüller, Finndell, Eriksson - Asoro, Edvardsen, Haksabanovic.