IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården otroligt slarvigt i första halvlek
Stockholmslaget fick det defensiva ankaret Rasmus Schüller skadad tidigt och mittfältaren utgick efter en kvarts spel. Djurgården skapade sin bästa chans innan dess, ett fräckt distansförsök av den utbuade Victor Edvardsen som landade ovanför målburen, men uppförsbacken var tydlig även innan Schüller utgick. Blåränderna slarvade otroligt mycket i passningsspelet i första halvlek. Spelvändningarna, de som Djurgården vanligtvis gör så bra, fungerade inte alls. Bland fronttrion med Edvardsen, Sead Haksabanovic och Joel Asoro var den ena mer osynlig en den andra. Det var sällsynt att se ett av seriens mest passningsskickligaste lag lag så här, till stor del berodde på att det också fanns ett motståndarlag på Gamla Ullevi.

Norlins energi är speciell
Hos IFK Göteborg gavs Gustaf Norlin chansen från start efter succéinhoppet mot BK Häcken. Något överraskade fick derbymålskytten Oscar Vilhelmsson sätta sig på bänken, men tränaren Mikael Stahre sa efter söndagens seger att det skulle bli svårt att hålla 25-årige Norlin utanför startelvan. Stahre skulle få rätt. Norlin blev uppmärksammad för sitt intensiva kroppsspråk under derbyinhoppett och fick gult kort när han protesterade mot en frispark. Två minuter senare, i den 24:e minuten, skulle han nicka in ledningsmålet sedan Hampus Findell inte fått undan Oscar Wendts hörna. Norlin visade styrka i presspelet och var bra på huvudet. Han kunde gjort mål i andra halvlek men sköt över ett öppet mål på en ganska brant passning från Tobias Sana. I mitten av andra halvlek byttes Norlin ut med krampkänning - inte så konstigt sett till spelstilen. Faktum är att han energi förkroppsligar mycket av formen som Blåvitt befinner sig i.

Bytena satte fart på Djurgården
Tolv minuter in i den andra halvleken fick bortalaget till slut fram ett lyckat anfall. Haksabanovic öppnade upp yta med sin passning på vänsterkanten, Finndell slog en läcker passning i djupled till Asoro som löpt sig fri och avslutade behärskat med vänsterfoten i mål. Högeryttern fick lämna planen skadad kort senare, och Gustav Wikheim fick chansen att revanschera sig för en tam insats mot IFK Norrköping. Norrmannens prestation var ett fall framåt i kväll, han tillsammans med de andra inhopparna Emmanuel Banda, Kalle Holmberg och Elias Andersson satte fart på gästernas offensiva. Djurgården var närmast att vinna när Edvardsen och Banda fick varsin stort läge mot slutet. Ingen av dem träffade mål dock och matchen slutade 1-1.

Aiesh och Jallows stängde Haksabanovic
Haksabanovic byttes ut redan i 69:e minuten, tillsammans med Magnus Eriksson och Asoro. Haksabanovic är möjligen sliten och fick heller inte mycket uträttat i dag. Det mycket tack vare försvarsinsatsen som högerkantens Alexander Jallow och Hosam Aiesh utförde tillsammans. IFK-duon har startat alla matcher hittills och är en tydlig faktor i Blåvitts stabila försvarsspel. Jallow håller hemvändaren Emil Salomonsson på bänken, och när Aiesh även bidrar med poäng och attityd är även hans plats i startelvan cementerad.

Stark start av Blåvitt men tuffaste testet väntar
Tio av tolv poäng hade nästan alla Blåvitt-supportrar tagit emot inbillar jag mig om de fått frågan inför säsongen. Det kunde blivit en fjärde raka seger men i slutändan var oavgjort rättvist sett till Djurgårdens slutforcering. Det är för tidigt att tala om IFK Göteborg har förmågan att klamra sig kvar i toppen. En fingervisning på det får vi i måndagens klassikermöte mot Malmö FF i Skåne. Klarar Blåvitt av ett resultat där kan ribban så smått börja höjas.

Publicerad 2022-04-20 kl 22:05

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.