Mjällby-målvaktens nolla spräckt - missar rekordet med 16 minuter

Mjällby-målvakten Carljohan Eriksson var 44 minuter från rekordet om flest minuter utan insläppt mål.
Men han skulle missa rekordet med 16 minuter när nollan spräcktes mot IFK Göteborg.

Mjällby-målvakten Carljohan Eriksson hade chansen att slå ett långlivat rekord i allsvenskan när IFK Göteborg kom på besök till Strandvallen under söndagen. Han var 44 minuter ifrån att slå Håkan Svenssons rekord på 808 minuter utan ett insläppt mål.

Och länge såg det ut att kunna bli ett rekord för Eriksson - men han skulle falla på målsnöret. För i den 28:e minuten nådde Blåvitts mittback Calle Johansson högst på en offensiv hörna och nickade in 1-0 till gästerna, vilket innebar att det inte skulle bli något rekord för Mjällby-målvakten. Han missade rekordet med 16 minuter. Istället stannade Eriksson på 792 minuter utan ett insläppt mål.

Matchen slutade 3-1 till IFK Göteborg.

Publicerad 2021-10-24 kl 15:49