Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling med höga krav i Peking: "Så vansinnigt trist att slå ur underläge"

Allsvenskan

Rikard Norling vill vinna med IFK Norrköping.
Och han hade gärna sett att laget blev uppsnackat inför säsongen.
- Att slå ur underläge är så vansinnigt trist, säger nye tränaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I fjol slutade IFK Norrköping sexa i allsvenskan, efter att länge ha lett serien. Nu är nye tränaren Rikard Norling tydlig med hur målsättningen inför säsongen ser ut.

- En absolut topplacering. Att vara med i toppen så länge som möjligt, från start och hela vägen fram. Det är ett önskescenario. Sen får vi se om vi lyckas, säger Norling.

Hur rustade är ni?
- Det känns som att vi är det. Men det har jag känt varenda gång jag dragit igång med en säsong. Man vet inte förrän allt börjar omsättas i matcher och att man är inne i tionde, tolfte, 15:e och 17:e (omgången). Det är då man verkligen blir varse om det är så.

ANNONS

I samband med den allsvenska upptaktsträffen tippades Peking som femma i år, av media.

- Om jag skulle tippa vad alla kommer tippa så skulle jag säga att det är så alla kommer tippa. Men det är väl inte riktigt så jag känner. Jag tror vi kan vara bättre än så, säger Norling.

Är det bra eller dåligt att vara lite ”underdogs”, om man nu kan kalla ett lag som tippas femma för det?
- Att slå ur underläge är något som passar oss alldeles utmärkt men det är så vansinnigt trist. Man vill ju skilja ut sig från mängden. Så det är absolut inte så att vi behöver slå ur underläge, absolut inte. Vi klarar stressen och pressen på ett sätt som är alldeles speciellt.

Ni har mycket offensiv kvalitet i truppen, är ni tillräckligt starka bakåt?
- Jag tror vi behöver jobba jäkligt hårt i träning, och utveckla oss systematiskt och frenetiskt för att nå den nivån som gör att vi kan ha en balans i nivån som vår offensiva sista tredjedel har. Det känns som att förutsättningarna finns, att alla spelare där bak har både utvecklingspotential och en otrolig träningsvilja. De har ett sug efter att utvecklas.

ANNONS

Lagkaptenen Christoffer Nyman ser positivt på den nya säsongen.

- Vi har ett nytt ledarteam och nya spelare, så vi har fått jobba mycket med att sätta allt på plats under försäsongen. Vi har ett nytt spelsätt och det tycker jag att vi fått in väldigt snabbt. Rikards idéer har varit väldigt tydliga och det har visat sig bra i matcherna. En bra säsong för oss är om vi är med uppe i toppen och krigar, säger Nyman.

Forwarden har märkt av Norlings toppambitioner och att tränaren på inget sätt försöker tona ner dem. 

- Han har kommit in med en rak och tydlig inställning om vad våra prioriteringar är, vad vi ska förhålla oss till och vad våra målsättningar är. Med den statusen som IFK Norrköping har fått tycker jag absolut att vi kan ställa de kraven på oss själva.

Hur är Rikard som tränare?
- Han kom in med en väldig hunger och han är väldigt ambitiös. Samtidigt är han ödmjuk i sin roll. Han är rak och ställer en hög kravbild, vilket jag tycker vi behöver. Jag är imponerad av honom, säger Nyman.

ANNONS

I vinter har det hänt en hel del i Norrköpings trupp. Nya i truppen är Carl Björk (fw, Trelleborg, åter efter lån), Oscar Jansson (mv, Örebro), Samuel Adegbenro (mf, Rosenborg), Finnur Tómas Pálmason (b, KR Reykjavik), Marco Lund (b, Odense), Viktor Agardius (b, Mjällby), Dino Salihovic (b, uppflyttad till A-laget), Wille Jakobsson (mv, AFC Eskilstuna), Johannes Kristinn Bjarnason (mf, KR) och Ari Skulason (b/mf, Oostende).

Publicerad 2021-04-04 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto