Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

IFK Norrköping 2021: "Peking kan skakas om rejält i sommar"

Allsvenskan

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen.
Här är Fotbollskanalens genomgång av IFK Norrköping inför allsvenskan 2021.

Foto: Bildbyrån.

Placering 2020: Sexa i allsvenskan.

Nyförvärv: Carl Björk (fw, Trelleborg, åter efter lån), Oscar Jansson (mv, Örebro), Samuel Adegbenro (mf, Rosenborg), Finnur Tómas Pálmason (b, KR Reykjavik), Marco Lund (b, Odense), Viktor Agardius (b, Mjällby), Dino Salihovic (b, uppflyttad till A-laget), Wille Jakobsson (mv, AFC Eskilstuna), Johannes Kristinn Bjarnason (mf, KR), Ari Skulason (b/mf, Oostende).

Förluster: Eric Smith (mf, Gent, åter efter lån), Isak Pettersson (mv, Toulouse), Andreas Blomqvist (mf, Mjällby), Simon Thern (mf, IFK Göteborg), Filip Dagerstål (b, FC Khimki), Linus Hallenius (fw, Gif Sundsvall), Lars Krogh Gerson (b, Racing Santander), Felix Jakobsson (mv, Jönköpings Södra, lån).

ANNONS

FÖRSÄSONGEN
Två kryss mot två toppkonkurrenter (Hammarby och Elfsborg) innan cupen, därefter två segrar (Sundsvall och Sandvikens) samt ett kryss (IFK Göteborg) i cupgruppspelet. I cupkvartsfinalen föll man med 3-2 mot Häcken men i den matchen skapade man absolut tillräckligt för att vinna, och antalet farliga målchanser som Häcken hade var inte jättemånga fler än målen de gjorde. Efter det har Peking tvålat till Jönköpings Södra med 5-0. Försäsongen har väl spikat fast känslan av att IFK har en väldigt stark offensiv men kan bli sårbart bakåt. Defensiven behöver de sätta för att lyckas i år.

NYCKELSPELARNA
Målvakten Oscar Jansson lär bli ett viktigt nyförvärv, Linus Wahlqvist ska vara en ledare i de bakre leden och unge Isak Bergmann Johannesson får säkert en större roll i år jämfört med i fjol. Men det är längst fram som det smäller till när man pratar om Peking. Sead Haksabanovic spelar i en egen division när han är i toppform och fjolårets allsvenske skyttekung Christoffer Nyman är svår att bortse ifrån.
ANNONS

GENOMBROTTET
Här finns flera olika alternativ, men den som kan slå i det högsta taket är Abdulrazak Ishaq. Den offensive 18-åringen har redan visat upp att han har enorma spetsegenskaper i sin speed och sitt sätt att utmana motståndare. Nu har han en allsvensk säsong i bagaget och internt tror man mycket på nigerianen. Det innebär att han lär få sina chanser i år och då kan det bli åka av. 

FRÅGETECKNET
Vad händer i sommar? Sead Haksabanovic var aktuell för en flytt i vinter, Isak Bergmann Johannesson snackas det ständigt om och tidigare kaptenen Alexander Fransson har ett kontrakt som går ut mitt i säsongen (och som han hittills gett besked om att han inte vill förlänga). Försvinner de tre spelarna i nästa transferfönster kan Norrköping skakas om rejält. Det är inte många allsvenska lag som klarar av att tappa så starka kort och ersätta dem på ett bra sätt, kortsiktigt.
ANNONS

SNACKISEN
Rikard Norling. Spelarna i Norrköping får ursäkta. Det är nye tränaren som är den store profilen i det här laget. Det är runt honom mycket kommer kretsa i år. Det är Norling som media kommer skriva om och det är Norling som kommer leverera rubrikerna. Det 3-4-3-system med delvis man mot man-fokus som han försökt sätta under försäsongen känns som en mellanväg av hans 5-3-2- och 3-4-3-upplägg under senaste perioden i AIK. Klarar han av att få sina offensiva stjärnor att spraka och samtidigt täppa till defensivt kan Norrköping bli ett lag att räkna med på allvar i guldstriden.

Publicerad 2021-04-04 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto