Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Trots tappet av Vecchia - Sirius tror på bättre anfallsspel: "Stor fördel"

Allsvenskan

Sirius har tappat Stefano Vecchia men fått in ett par djupledsgående forwardstyper i truppen.
Det gör att nye tränaren Daniel Bäckström tror på en bättre offensiv än fjolårssäsongen.
- De ger oss något annat, säger han till Fotbollskanalen.

3:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sirius möte med Örebro i svenska cupens gruppspel i spelaren ovan.

Sirius var en positiv överraskning under första halvan av fjolårssäsongen, men laget lyckades inte bibehålla formen säsongen ut och till slut hamnade Uppsalalaget på en tionde plats i allsvenskan.

Under fjolåret imponerade Sirius offensiv där Stefano Vecchia kanske var den spelare som stack ut mest i positiv bemärkelse. Han har dock lämnat klubben för spel i norska Rosenborg och för Fotbollskanalen medger både nye tränaren Daniel Bäckström och mittbacken Tim Björkström att de kommer sakna Vecchias egenskaper.

Samtidigt hoppas de att nya forwardsduon Christian Kouakou och Ekin Bulut ska kunna förbättra lagets offensiv – och ge den en ny dimension.

ANNONS

- Min assisterande tränare Theodor Olsson sa det bra i vintras. "Sirius stod för ett spel som innebar pressa, passa och jobba hårt tillsammans", och hade jag fått krita ner min idé på ett blankt papper hade den synkat väl med det Sirius gjorde i fjol. Jag tycker grunden finns här, och jag fattar att vi behöver skruva på några saker. Vi har tappat ett par spelare och det finns vissa saker från fjolåret som vi ska försöka göra bättre. Men i stort sett vill jag spinna vidare på det som fungerade bra i fjol, säger Bäckström och utvecklar vad som kommer skilja Sirius 2021 kontra 2020:

- Vi har fått in två intressanta forwardstyper i Christian Kouakou och Ekin Bulut och de ger oss något annat än vad Sirius hade i fjol. Vi kan vara lite rakare när det behövs och spela in bollar bakom motståndarens backlinje i ett tidigare skede. Vi har spelare som är duktiga på att passa. Tim Björkström och Jamie Roche i backlinjen och grabbarna på mittfältet tycker om att passa bollen. Jag tror att vi kan få en bra effekt av att spela lite rakare med en tydligare forwardsprofil längst fram.

ANNONS

Under försäsongen har Sirius blandat och gett en del – och man lyckades inte ta sig vidare från gruppspelet i svenska cupen.

Med ett tiotal dagar kvar till premiären tycker nu Tim Björkström att Sirius närmar sig allsvensk premiärform.

- Jag tycker att vi har börjat få bitarna på plats och vi är redo för premiären. Vi har tagit med oss det vi gjorde bra i fjol, vi är ett bra passningslag med mycket boll i oss. Sedan har vi fått in lite djupledshot på topp där vi kan spela lite mer rakt på Christian Kouakou och Ekin Bulut. De erbjuder ett lite annat spel så det ska bli spännande och se om vi kan få ihop det. Då har vi många bitar på plats. Vi kommer vara ett roligt lag att titta på och vi kommer nog kunna skaka många lag, säger han och fortsätter:

- Det är klart att när vi har hotet och möjligheten att hota bakom motståndarens backlinje med lite rakare spel, så ska vi använda det. Det kommer göra att vi kommer bli ännu farligare när vi kan anfalla på fler sätt. Det är klart att det är en stor fördel inför i år.

ANNONS

Hur många mål kan Christian Kouakou komma upp i?
- Minst tio.

Annars är det skandal eller?
- Haha, det får du ta med honom. 

Du kräver tio mål?
- Jag vet att han kan göra minst tio, sen kan han göra fler. Jag kommer vara på honom om han inte fler än tio.

Sirius inleder allsvenskan den 11 april då man ställs borta mot IFK Norrköping.

Publicerad 2021-04-04 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto