POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Norling stolt över AIK:s seger: "Men det var på vippen att vi bjöd in dem i matchen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

SOLNA. 3-0-seger över Häcken efter 3-0 i paus.
Då njöt Rikard Norling efter slutsignalen.
- Vi är stolta över den här segern, säger AIK-tränaren.

På presskonferensen efter 3-0-segern mot Häcken hemma på Friends Arena var AIK:s tränare Rikard Norling väldigt belåten. Norling menar att Häcken har kvalitet för att vara med uppe i toppen av allsvenskan och slåss om guldet, och att AIK förberedde sig därefter.

- Vi har en väldigt stor respekt för Häcken och det bygger på att de spelat väldigt bra fotboll, och också vunnit matcher. Dessutom har de gjort väldigt mycket mål. Vi var på tå, verkligen. Vi var redo att ta upp kampen mot ett väldigt bra lag, säger Norling.

- Vår första halvlek är kanske det bästa vi presterat för året, och vi gjorde också mål på de chanser som vi fick. Till andra halvlek försökte vi visualisera vad de skulle göra för att se till att vi inte skulle bjuda in dem i matchen. Men det var lite det vi var på vippen att göra. Vi sa att vi skulle agera på ett visst sätt de första minuterna och det gjorde vi inte. Kontentan av det blev att det slogs en lång boll, vi slog en hemåtpass och så blev det en indirekt frispark. Där kunde matchen blivit helt annorlunda, än vad den blev. Det var lite matchavgörande också, på ett sätt. 

På en fråga om det här är det bästa AIK-laget som Norling har tränat svarar tränaren:

- Jag sa det till spelarna, att i dag kan de vara stolta. För de spelade riktigt bra. Både som individer och som kollektiv. Som vi spelade i dag i första halvlek så är det bland det bästa jag har sett ett AIK-lag som jag har tränat spela.

Norling kom tillbaka till AIK våren 2016. Han var huvudtränare för AIK:s A-lag även mellan 2005 och 2008.

Publicerad 2018-09-01 kl 21:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå