Ny missräkning för Hammarby - efter Kalmars superbyte

STOCKHOLM. Hammarby såg ut att vinna målkalaset mot jumbon Kalmar.
Då räddade Alexander Ahl Holmström en poäng åt KFF - minuten efter att ha hoppat in.
- Det är inte bra. Jag tycker det är under all kritik, säger Bajens David Fällman till Dplay.

Söndagens möte mellan Hammarby och Kalmar FF på Tele2 Arena blev svängigt. Slutresultatet? 3-3.

Inledningsvis var det Hammarby som skapade chanser. Bland annat spelades Vladimir Rodic fram till ett jätteläge inne i straffområdet efter en kvart, men då sköt han rakt på Tobias Andersson i Kalmars mål.

1-0 kom i den 28:e minuten. Då slog Darijan Bojanic en hörna som mittbacken Richard Magyar skallade in i bortre hörnet. Därmed blev han målskytt i sin comeback efter skada. Senast Magyar spelade var den 5 juli mot Häcken.

Men Kalmar vände till 2-1 innan pausvilan. Först kvitterade Piotr Johansson på straff i den 34:e minuten efter att Gustav Ludwigson stoppat ett skott från Isak Magnusson med armen. Och därefter nickade Svante Ingelsson in 2-1 på hörna i den 37:e minuten.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade sedan Hammarby till 2-2. Forwarden Aron Johannsson stötte in ett inlägg från Mads Fenger till 2-2, i den 47:e minuten. Därefter tog Bajen återigen ledningen. I den 59:e minuten tacklades nämnde Ludwigson ner av KFF-målvakten Tobias Andersson och ordnade en straff, som Aron Johannsson placerade in till 3-2. Tvåmålsskytten har nu gjort fyra mål på sina fem senaste allsvenska framträdanden.

Länge såg Hammarby ut att ta hem segern, men Nanne Bergstrand ville annorlunda. I den 81:a minuten genomförde Kalmar-tränaren ett trippelbyte och minuten senare satte en av inhopparna 3-3. Forwarden Alexander Ahl Holmström nickade in bollen bakom David Ousted.

Det blev matchens sista mål och lagen fick dela på poängen. Hammarby åkte alltså på en ny missräkning, efter 3-1-förlusten mot Sirius senast. Dessförinnan spelade man 2-2 mot Elfsborg, och har således inte vunnit på tre matcher.

Kalmar är nu ny nästjumbo i allsvenskan. Det här var lagets fjärde raka match utan seger och man har två poäng upp till kvalplatsen.

Efter matchen var Hammarbys kapten David Fällman allt annat än nöjd.

- Den är inte bra. Jag tycker det är under all kritik. Vi tror att vi kan lämna över ansvaret och gå på 70-90 procent..Vi tror att matchen är klar bara för att vi är bra i vissa perioder. Men vi är för dåliga när vi väl är dåliga. Alla lag kan ha dåliga perioder och när vi har det  är vi fruktansvärt dåliga istället för att reda ut det. Vi accepterar inte matchbilden eller att det är många fasta situationer och när vi inte gör det får vi skylla oss själva. Det vi pratar inför att vi ska göra gör vi inte alls över 90 minuter, säger Hammarbys David Fällman till Dplay.

Hammarbys lag: David Ousted - David Fällman, Richard Magyar (Imad Khalili 58), Mads Fenger - Vladimir Rodic (Axel Sjöberg 58), Abdul Khalili (Aimar Sher 77), Darijan Bojanic (Jeppe Andersen 77), Mohanad Jeahze - Gustav Ludwigson, Aron Johannsson, Paulinho

Kalmars lag: Tobias Andersson - Isak Magnusson (Filip Sachpekidis 81), Douglas Bergqvist, Piotr Johansson, Fidan Aliti, Emin Nouri (Edvin Crona 81) - Romario, Erik Israelsson (Carl Gustafsson 46), Svante Ingelsson - Isak Jansson (Alexander Ahl Holmström 81), York Rafael (Viktor Elm 77)