POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Ny ÖFK-styrelse vald - ordförandens mål: Europa-spel

Foto: Bildbyrån.

Östersunds FK:s medlemmar har valt en ny styrelse.
Mathias Rasteby tar över som ordförande.
Under årsmötet sa han att målet för ÖFK är att nå Europa-spel igen, enligt ÖP.

Under torsdagen hölls Östersunds FK:s årsmöte. Då beviljades styrelsen som suttit det senaste året ansvarsfrihet, bland annat.

En ny styrelse valdes också. Medlemmarna gick på valberedningens förslag, som innebär att Mathias Rasteby tar över som ordförande. Han var ett förslag redan till fjolårets årsmöte men då fick Bo Ottosson medlemmarnas förtroende istället.

- Anledningen till att jag kliver in är det stora intresse för att ÖFK ska finnas kvar i Östersund. Den glädjen vill jag ska finnas kvar, säger Rasteby till Östersunds-Posten.

Under årsmötet sa Rasteby att målet för ÖFK är att nå Europa-spel igen. Det resulterade i applåder från medlemmarna på plats, skriver ÖP.

Efter årsmötet säger han följande till ÖP:

- Det måste vara ambitionen. Att vara ett topplag i allsvenskan. Först ska vi se till att vi får en stabil ekonomi. Sen ska vi bli ett topplag i allsvenskan och så hoppas vi på ett Europa-spel igen.

- Om vi har lyckats en gång tidigare: vad är det som säger att det var en "once in a life time"? Det förstår jag inte. 

Den nya styrelsen i föreningen (ÖFK består av en förening och ett aktiebolag) har haft som krav att sittande styrelse i bolaget ska vara kvar så länge klubben lyder under kontrollbalansräkning. Maria Wilén, Peter Rung, Stig-Åke Eklund, Leif Widegren och Lennart Ivarsson kommer alltså bli kvar i bolagsstyrelsen ett tag till.

- Efter att kontrollbalansräkningen är slutförd kommer en ny styrelse i elitfotboll AB att väljas, sa Rasteby under torsdagen enligt ÖP.

I höstas upprättade ÖFK en kontrollbalansräkning. En ny kontrollbalansräkning med ett positivt eget kapital måste upprättas den 3 juni. Innan dess behöver klubben gå 21 miljoner kronor plus, för att återställa det egna kapitalet. Annars tvingas ÖFK i likvidation, vilket betyder att bolaget upplöses.

- Så är det. Aktiebolagslagen är tydlig och sträng. Den som upprättat en kontrollbalansräkning utifrån att mer än halva aktiekapitalet förbrukats, måste senast åtta månader senare göra en ny balanskontroll. Har vi inte positiva siffror i det läget handlar det om likvidation och konkurs, sa Maria Wilén till ÖP i slutet av februari.

Under torsdagens årsmöte meddelade vd:n Lennart Ivarsson att klubben gått ungefär 400 000 kronor plus under januari och februari. Därefter påpekade förre ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg, som var på plats som medlem, att klubben historiskt fått in mycket pengar under årets första kvartal och att det oroar honom att klubben inte gått mer plus hittills.

- Det saknas ett antal miljoner från där vi hade velat ligga just nu, svarade Ivarsson, enligt ÖP, och berättade att man inte fått in så stora sponsorpengar som man hoppats på.

FAKTA

ÖFK:S NYA STYRELSE

Ordförande:
Mathias Rasteby

Ledamöter:
Robert Sundqvist
Petter Jakobsson
Lena Johansson
Tom Pripp
Lars-Olof Andersson
Teddy Myhr

Publicerad 2020-03-12 kl 21:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto