POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Kingsley Sarfo presenterad av MFF

Foto: Malmö FF

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kingsley Sarfo är klar för Malmö FF.
På torsdagen presenterades han officiellt av de regerande mästarna.
- Mitt mål är att vinna titlar med MFF, säger Sarfo till klubbens hemsida.

Kingsley Sarfo har under våren gjort succé för Sirius i allsvenskan. Under onsdagen bekräftade mittfältaren för Fotbollskanalen att han under torsdagen skulle genomgå en läkarundersökning inför sin flytt till Malmö FF.

- Det känns bra. Det här är bäst för min fotbollsutveckling, det är det bästa stället att vara på för mig. Det känns perfekt, sa Sarfo till Fotbollskanalen.

På torsdagseftermiddagen presenterades Kingsley Sarfo officiellt på en presskonferens. 22-åringen har skrivit på för fyra och ett halvt år med Skåne-klubben.

- Jag är väldigt glad över att jag skrivit kontrakt med Malmö FF. Det är en stor klubb och spelar den typ av fotboll som jag gillar. Jag gillar att ha bollen vid fötterna, vara kreativ och göra poäng för laget. Oavsett om det är mål eller assist vill jag göra poäng och hjälpa laget. Mitt mål är att vinna titlar med MFF, säger Sarfo till MFF:s hemsida.

– Jag gillar att ha bollen vid fötterna, vara kreativ och göra poäng för laget. Det är det viktigaste. Oavsett om det är mål eller assist vill jag göra poäng och hjälpa laget.

Sportchefen Daniel Andersson är nöjd med att affären är i hamn och ser en stor potential i Sarfo.

- Kingsley Sarfo är en intressant spelare med stor potential som har haft en fin utveckling det senaste året. Han är mycket teknisk med en fin vänsterfot, enormt trygg med bollen och har bra blick för spelet. Han har redan visat att han håller hög allsvensk nivå och vi tror att han kommer att utvecklas ytterligare, säger han.

Enligt Aftonbladet betalar Malmö 13 miljoner kronor i övergångssumma till Sirius. Dessutom upgger tidningen att Sirius får en vidareförsäljningsklausul på mellan 20–30 procent. Men affären är komplicerad. Många vill ha pengar för övergången och det rör sig om Sirius, agenter och bröderna Tom och Niklas Strand som upptäckte Sarfo och som 2013 tog med honom till Sverige och lät honom flytta in i deras hus i Höllviken, vilket Fotbollskanalen tidigare skrivit om. Enligt UNT har bröderna Strand rätt till upp emot 50 procent av övergångssumman för Sarfo. Sirius har även tagit in extern hjälp för att sälja succémittfältaren. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är det Sirius tidigare tränare, Jens T Andersson, som har hjälpt Uppsala-klubben att sälja 22-åringen.

En av anledningarna till att det blir en flytt inom Sverige är att Sarfo vill få ett svenskt medborgarskap, men bara bott i landet i fyra år. Enligt Migrationsverket krävs det att man har bott i Sverige i fem år för att få ett svenskt pass i en situation som Sarfos.

Kingsley Sarfo blir spelklar för Malmö FF den 15 juli, när det svenska transferfönstret öppnar. Han kommer att bära tröjnummer 21 och ansluter till truppen på måndag.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-22 kl 15:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå