Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
51v

Officiellt: Kozica klar för Djurgården: "Väldigt stolt"

Foto: dif.se

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Kozicas mål från i år i spelaren ovan.

Djurgården har presenterat Dzenis Kozica från Jönköpings Södra på ett fyraårsavtal.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen betalar klubben 2,5 miljoner kronor för den offensive 24-åringen.
- Jag är väldigt stolt, säger Kozica till Djurgårdens hemsida.

I dagarna berättade Kim Källström att han lägger skorna på hyllan och under måndagen bekräftade Djurgården att man är på väg att sälja sin skyttekung Magnus Eriksson till San José Earthquakes i MLS. Men spelare värvas också in till Djurgården. Efter högerbacken Johan Andersson från Sirius och yttermittfältaren Jonathan Ring från Kalmar har sportchefen Bosse Andersson nu skrivit ett fyraårsavtal med Dzenis Kozica.

Mittfältaren/anfallaren hämtas in från Jönköpings Södra, som åkte ur allsvenskan i år.

När jag fick reda på att det fanns ett intresse sa jag till mig själv att jag skulle till Djurgården - en allsvensk storklubb som spelar en offensiv fotboll som jag tror passar mig bra. Så jag är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på, säger Kozica till Djurgårdens hemsida.

J-Södra har tidigare berättat att man satte en prislapp på sju miljoner kronor på 24-åringen, men enligt uppgifter till Fotbollskanalen betalar Djurgården 2,5 miljoner för Kozica och därtill ingår en vidareförsäljningsklausul på 20 procent för J-Södras del.

Kozica gjorde åtta mål och två assist på 30 matcher i allsvenskan den gångna säsongen. Han säger själv att han kan spela på samtliga offensiva positioner i ett lag.

- Jag har växlat lite de senaste säsongerna. På kanten som yttermittfältare och som anfallare. Men även som släpande anfallare.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

- Dzenis är en väldig talangfull spelare som är allround i alla offensiva positioner. Han kan spela forward eller spela kantspel och kan användas på många sätt på planen. Han har haft en stark utveckling sedan han kom till Jönköping från Värnamo och har en ljus framtid som väntar där Djurgården är nästa steg. Så det ska bli jättespännande att följa honom framöver.

Publicerad 2017-12-19 kl 09:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons