Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Milojevic lämnar Hammarby

Allsvenskan

Milos Milojevic får sparken av Hammarby.
Efter att ha flörtat och förhandlat med Rosenborg.
"Detta ser Hammarbys styrelse som ett agerande som inte är acceptabelt", skriver klubben i pressmeddelandet. 

Foto: Bildbyrån

Från vänster: Milos Milojevic och Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Hammarby väljer att sparka sin huvudtränare för herrlaget, Milos Milojevic. På sin hemsida förklarar klubben sitt beslut på följande vis: 

"Det var i början av december som Milojevic meddelade Hammarby Fotbolls styrelse att han hade för avsikt att skriva ett kontrakt med den norska klubben Rosenborg och därmed lämna Hammarby. Detta ledde till många diskussioner mellan de berörda parterna, där Milojevic till slut reste till Trondheim för att förhandla med Rosenborg. Detta ser Hammarbys styrelse som ett agerande som inte är acceptabelt och väljer därför att avsluta samarbetet med Milojevic".

ANNONS

Ordföranden Mattias Fri:

- Hammarby är en av Skandinaviens ledande klubbar och för att leda vårt herrlag krävs att man delar den synen, samt att man besitter ett stort och starkt förtroende från såväl styrelse som medlemmar. Det anser vi att Milojevic med sitt agerande har förbrukat och därmed är ett fortsatt samarbete uteslutet, vilket vi meddelat honom.

Arbetet med att hitta en ny tränare är nu i full gång och målet är att ha en lösning på plats när laget återsamlas den 8 januari. 

Vi är mycket nöjda med tiden vi haft tillsammans med Milos, där han bidragit med både utveckling och resultat. Det är väldigt tråkigt att vårt samarbete inte blev längre, men det var ett naturligt beslut att ta. Samtidigt har Hammarby en långsiktig strategi som inte står och faller med en huvudtränare. Satsningen och målsättningen inför nästa år ligger fast, som klubb har vi aldrig stått så starka inför framtiden som vi gör nu, säger sportchef Jesper Jansson. 

ANNONS

I förra veckan reste Milojevic till Trondheim, för att ha möten med Rosenborg om att eventuellt ta över som tränare i klubben. Han återvände sedan till Sverige utan någon överenskommelse och dagen efter stod det klart att Milojevic inte längre var akutell. Uppgifterna var då delade kring om klubben hade tackat nej till tränaren eller tvärtom. 

Hammarby meddelade därefter att de skulle utvärdera Milojevics framtid klubben och undersöka om det rörde sig om ett kontraktsbrott. När Fotbollskanalen pratar med Fri är det inte något han vill kommentera, utan han menar att det är en fråga som hanteras internt. 

Milojevic anslöt till Hammarby i mitten av juni och skrev då ett kontrakt på 3,5 år med klubben. 

Fotbollskanalen har sökt Milos Milojevic. 

Publicerad 2021-12-13 kl 17:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto