Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Värnamo värvar Steinwender

Allsvenskan

Michael Steinwender flyttar till allsvenskan.
24-åringen ansluter nu till IFK Värnamo. 
- Jag är otroligt glad, säger österrikaren. 

4:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Enes Ahmetovic.

IFK Värnamo stärker upp sin backlinje.

Under måndagen går Smålandsklubben ut med att den österrikiske mittbacken Michael Steinwender, 24, ansluter från TSV Hartberg för ett kontrakt över 2026. 

- Jag är otroligt glad och taggad att få börja denna resan här i Värnamo och jag längtar tills jag är på planen och får spela med laget. Från första mötet visste jag att detta var en perfekt klubb för mig, säger backen på klubbens hemsida.

Värnamos sportchef Enes Ahmetovic berättar att han i fjol fick tips om Steinwender från den tidigare allsvenske spelaren Albert Ejupi, som har en bakgrund i Hartberg. 

Annons

- Den 12:e december förra året fick jag ett tips om "Steini" från Albert Ejupi som är en gammal lagkamrat och vän till mig. Vi har sedan dess följt "Steini" noggrant och vi tycker oss ha identifierat en försvarsspelare som älskar att försvara. Ett uppoffrande försvarsspel i och runt egen box är egenskaper som vi värderar högt. Men det vi framför allt har noterat är en ståtlig pjäs på 190 centimeter som trots det toppar en ganska bra hastighet och som är väldigt mobil i sitt försvarsspel, säger sportchefen och fortsätter:

- Att han dessutom har spelat i Hartberg som bedriver ett spel som påminner väldigt mycket om vårat eget gör inte saken sämre. Tvärtom, det gör att vi känner oss väldigt trygga i hans spel med bollen. Vi förlitar oss väldigt mycket på fyra parametrar när vi rekryterar spelare, dessa är den klassiska scoutingen, datan, personligheten och referenserna. Här indikerar samtliga på att det här har potential att bli riktigt bra. Nu ska vi se till att ge honom ett propert välkomnande men framför allt också lite tid vilket ett skift av liga och nation kan kräva, därefter tror jag vi kan få se en riktigt fin spelare som kommer in och bidrar till en redan stark trupp.

Annons

Steinwender har genom åren gjort 70 matcher med Hartberg. 

Publicerad 2024-06-24 kl 10:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto