Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖFK-kaptenen bekräftar - lämnar efter säsongen: "Kanske är värt att inte ta det trygga alternativet"

Allsvenskan

Tom Petterssons avtal med Östersund löper ut.
Nu berättar mittbacken att han inte kommer att stanna i föreningen.
- Det kanske är värt att inte ta det trygga alternativet att stanna kvar, säger han till Östersunds-Posten.

2:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Östersunds 2-0-seger mot Sirius i spelaren.

Östersunds FK:s lagkapten Tom Pettersson, 29, gör i år sin tredje säsong i klubben, men det blir också den sista för mittbacken den här gången. Mittbackens avtal löper ut efter den här säsongen och han berättar för Östersunds-Posten att han kommer att lämna i samband med att kontraktstiden är slut.

- Det kanske är värt att inte ta det trygga alternativet att stanna kvar utan ta chansen så man får uppleva något nytt, säger han till ÖP.

I vintras blev ÖFK-kaptenen erbjuden ett nytt kontrakt, men berättade då i Lundhs podcast har var sugen på att testa spel utomlands igen.

- Det ligger lite i att det är många spelare som har lämnat och man ser själv att man också vill uppleva något annat. Mitt första år i allsvenskan var 2012, bortsett från en säsong i Belgien har jag spelat i allsvenskan och mött de här lagen år ut och år in. Någonstans känner jag att det vore kul att uppleva något nytt. Sedan är det klart att man tjänar mer pengar utomlands och så, sa Pettersson då.

ANNONS

För Östersunds-Posten berättar Pettersson att han var nära på att krita på avtalet, som enligt ÖP skulle inneburit en förlängning med fyra år.

- Ena stunden kände jag: "Fan, vi har det hur bra som helst". Men nästa stund kände jag: "Nja, ska man verkligen göra det?". Jag har aldrig varit gratis någon gång under hela min karriär, säger han.

Den assisterande tränaren Johanna Almgren, som är sambo med Pettersson, kommer även hon att lämna föreningen efter säsongen.

- Efter min spelarkarriär har jag haft siktet inställt på att det är tränare jag ska bli. Men jag har varit tydlig mot Tom att så länge han kan vara fotbollsspelare så är det honom vi följer, säger Almgren till ÖP.

Tom Petterssom har tidigare representerat IFK Göteborg, Åtvidaberg och belgiska Oud-Heverlee Leuven. Den här säsongen har mittbacken gjort 22 framträdanden för ÖFK i allsvenskan och noterats för ett mål.

ANNONS

Lyssna på avsnittet där Tom Pettersson gästar "Lundh" i spelaren här nedan.

Publicerad 2019-10-23 kl 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto