Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pettersson avvaktar förlängning med ÖFK - hoppas på utlandsflytt: "Vore kul att uppleva något nytt"

Allsvenskan

Tom Pettersson har utgående avtal med Östersund. 
Försvararen medger att han gärna testar på spel utomlands. 
- Någonstans känner jag att det vore kul att uppleva något nytt, säger han i podcasten "Lundh".

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela avsnittet med Tom Pettersson i spelaren ovan.

Östersunds FK:s lagkapten Tom Pettersson, 29, gör i år sin tredje säsong i klubben, men möjligen också den sista för den här gången. Mittbacken har avtal över den här säsongen och har blivit erbjuden ett nytt, men berättar i podcasten "Lundh" att han gärna skulle vilja testa på spel utomlands igen. 

- Det ligger lite i att det är många spelare som har lämnat och man ser själv att man också vill uppleva något annat. Mitt första år i allsvenskan var 2012, bortsett från en säsong i Belgien har jag spelat i allsvenskan och mött de här lagen år ut och år in. Någonstans känner jag att det vore kul att uppleva något nytt. Sedan är det klart att man tjänar mer pengar utomlands och så, säger Pettersson i podcasten.

ANNONS

Mittbacken berättar samtidigt att han trivs bra och även kan tänka sig att stanna i ÖFK, men att han först vill se över vilka alternativ som kan tänkas dyka upp framöver. 

- Jag är 29 år, kontraktet går ut till vintern, så för mig känns det bra att avvakta lite. Även om det inte är säkert att jag drar. Jag vet inte om någon klubb vill ha mig för det, och jag trivs oerhört bra i Östersund. Jag är lagkapten, Johanna är med i ledarstaben och allt. Så vi får se. Jag känner för att avvakta och känner inte att jag måste förlänga just nu. Det kan mycket väl bli så, kanske till sommaren eller efter säsongen, men det troligaste är att jag inte förlänger till sommaren heller, utan att jag väntar ut och ser vad jag har för möjligheter till vintern och tar det därifrån.

Hur många anbud har du haft? Det talades om Blåvitt förra sommaren och om en rysk klubb förra vintern, sedan var det väl Orlando nu innan de tog Robin Jansson?

ANNONS
- Precis. Det har varit lite intressenter. Jag vet inte hur många klubbar som har lagt bud på mig, men som du säger var det Orlando i vintras, det var i slutet på vintern, rätt sent, precis innan cupen. Det blev inget där. Det är skillnad på lag som är intresserade och lag som stenhårt vill ha en och lägger bud. Så har jag inte känt jättemånga gånger. Det har varit några klubbar, men i slutändan har det inte känts rätt för mig och min familj eller så har inte klubben känt att de fått tillräckligt betalt. Än så länge sitter jag här, och jag ska spela i år också.

Hur resonerar du om en allsvensk klubb skulle komma in?
- Just nu känner jag att jag vill spela någon annanstans än i Sverige. Så känner jag i dag, men det kan ändras. Men nu är det bara ÖFK för mig, 100 procent. Men i framtiden kan man spela någon annanstans i allsvenskan, det behöver inte vara i Östersund. Det vet man inte, man kan aldrig stänga några dörrar. Men just nu hade det varit roligt att testa något annat någon helt annanstans.

ANNONS

Tom Pettersson slog igenom i Åtvidabergs FF och testade på spel utomlands i belgiska OH Leuven innan han skrev på för IFK Göteborg och därefter hamnade i Östersund. 

Lyssna på hela avsnittet med Tom Pettersson i spelaren ovan. 

Fakta

229 - Tom Pettersson

Avsnitt 229 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tom Pettersson. Östersunds lagkapten talar om utvecklingen han efter flytten till ÖFK, om att få en tränare som tror på en, om oron när stjärnorna och Graham Potter försvann, om likheter och skillnader på spelet när Ian Burchnall tagit över och om hur klubben fortsatt jagar SM-guld.

Givetvis ger Pettersson sin syn på anklagelserna mot Daniel Kindberg, om hur han gått från att läsa allt om ärendet till att inte läsa något, om längtan efter att rättsprocessen ska vara över, om att ett eventuellt fusk från Kindberg hade svärtat ner vad spelare och ledare åstadkommit och om den djupa konflikten med Östersunds-Posten.

Tom Pettersson talar även om de tunga åren i Blåvitt, om hur hans åsikt om gamla metoder på Kamratgården väckte ont blod, om det tuffa året i Belgien, om den viktiga utvecklingen i Åtvidabergs FF och om att han drömmer om ett nytt utlandsäventyr och därför inte förlängt ÖFK-kontraktet.

Publicerad 2019-05-07 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto