Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oklar framtid för Mellberg i HIF: "Jag vet att Olof själv tar ett stort ansvar för detta"

Allsvenskan

Helsingborgs IF är ute ur allsvenskan. 
Nu är tränaren Olof Mellbergs framtid oklar. 
- Nu får det göras en utvärdering av detta som blev, säger den avgående HIF-ordföranden Krister Azelius. 

Foto: Bildbyrån.

Se KFF:s mål som skickade ner HIF i spelaren ovan.

Med en omgång kvar av allsvenskan står det klart att Helsingborgs IF, sjufaldig SM-guldvinnare, degraderas till superettan. Kalmar FF:s 0-1-seger mot AIK gör att smålänningarna är fyra poäng före HIF på kvalplatsen. 

Ordföranden Krister Azelius meddelade efter matchen att han avgår från sin post. Desto mer oklart är vad som händer med Olof Mellberg. 43-åringen har haft huvudtränarjobbet sedan september 2019 och är en del av den så kallade Sportgruppen, där han har inflytande i värvningar bland annat. 

När Fotbollskanalen ringer upp Azelius finns inget klart besked.

Kan du säga vad det här innebär för Olof Mellbergs framtid?  

ANNONS
- Nej, det kan jag inte. Han har kontrakt ett år till i detta. Nu får det göras en utvärdering av detta som blev, och varför det blev. Hur det blev vet vi ju, men varför blev det? Där måste man göra ordentliga analyser kring detta om vad som gick snett. Jag vet om att Olof själv tar ett stort ansvar för detta, säger Krister Azelius och fortsätter:

- Men jag känner mig inte beredd att tala i termer av hans eller någon annans framtid än möjligen min egen då, som jag sagt tidigare att jag tar ansvar för detta. Alla vet om att jag inte kan göra målen, jag kan inte göra räddningarna heller. Men jag sitter ändå högst upp, i alla fall under föreningsmöten sitter jag högst upp på stegen, och jag måste ta på mig detta. Det är föreningens misslyckande men det blir väldigt mycket mitt misslyckande och det är jag beredd att stå för.  

ANNONS
Publicerad 2020-11-30 kl 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto