Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Oliver Berg förväntar sig reaktioner - återvänder till Tele2: "Ska bli extremt kul"

Allsvenskan

MALMÖ. Oliver Berg ska möta Djurgården för första gången sedan Malmö FF-flytten.
Efter den känsliga övergången återvänder 30-åringen till Tele2 Arena.
- Jag har inte varit i den situationen förut, säger MFF-stjärnan.  

5:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Oliver Bergs tid i Djurgården artade sig inte som han tänkte sig. Det blev inte fler än 24 matcher efter flytten från Kalmar FF, innan norrmannen köptes av Malmö i en spektakulär övergång förra sommaren.  

I kväll spelar just Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena. Om sex dagar möts lagen i svenska cupen-finalen i Malmö, och däremellan väntar ett toppmöte mot AIK för MFF:s del. Går det att tänka en-match-i-taget inför en sådan vecka?  

Inga problem menar Berg, som nätade mot Hammarby senast han spelade med MFF på Tele2 Arena.  

- Det ska bli extremt kul. Jag spelade där mot Hammarby men det blir väl något mer, lite mer speciellt när vi möter Djurgården, säger Oliver Berg.  

Annons

Vad förväntar du dig för slags välkomnande på Tele2?  
- Ouff, jag har inte tänkt på det. Det var några grabbar (i MFF) som jag skojade med, om att det kommer bli några visslingar och så. Det är väl det som man får förvänta sig, att det säkert kommer vara lite - vad ska man kalla det - hat och lite burop och så.  

Berg fortsätter:  

- Som jag känner Djurgårdenfansen så står de ofta och sjunger för sitt lag och det tror jag att de kommer göra i den här matchen också. Jag tror inte att det har så mycket och göra med att jag spelar i Malmö. Det är väl tillräckligt med att Djurgården och Malmö möts.  

Jag gissar att du inte varit i den situationen jättemånga gånger i din karriär. Kan man förbereda sig mentalt på något sätt?  
- Nej. Som du säger har jag inte varit i den situationen förut. Jag har mött tidigare lag men inte med den supporterskaran. Jag vet inte om du har något bra tips på hur man förbereder sig (skratt)? Jag försöker bara ta det som en vanlig match och fokuserar på det som jag ska göra, så får det bli som det blir helt enkelt. 

Annons

Norrmannen har bara inlett i två tävlingsmatcher i år, och senast mot Västerås SK hoppade den offensive mittfältaren in. Under några veckor plågade en vadskada Berg, som svarar på om han kan spela 90 minuter mot Djurgården.  

- Jag vill ju säga ja, sedan jag har inte testat att spela 90 sedan matchen mot Kalmar i fjol, i början av oktober. Men utifrån Värnamo-matchen och de 60 minuterna där så gick det väldigt lätt. Det var inga problem där, jag kunde ha spelat mycket längre, säger han och fortsätter:  

- Vi får helt enkelt se men jag är mer än redo för att spela mycket. Sedan är det också en fråga för “Henke” (Henrik Rydström, tränare) och vad han vill ha, och vem han vill ha på planen.  

Pratar du mer med Henrik inför den här matchen än vanligt?  
- Nej, faktiskt inte. Han har bra koll på Djurgården själv. Han har väl scoutat dem i x antal år så det behövs inte så mycket mer tror jag. 

Annons

Kan utgången i morgon innebära något för det som händer om en vecka (läs 1 maj)?  
- Det har det säkert. Det beror lite på hur det artar sig och slutar, men det är klart att två stora lag som möts i en final alltid blir speciellt. Sedan kan det vara frustration, det kan vara glädje från den här matchen. Det kan säkert påverka, men nu tar vi den här matchen och så får den påverka på det sättet som den kommer att göra. 

Oliver Berg är noterad för två mål och fyra assister på 10 matcher i MFF-tröjan. På 24 matcher i Djurgården blev det fyra mål och sju assister.  

Publicerad 2024-04-25 kl 11:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto