Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Startdebuten närmar sig för taggad Nguen: "Bland det första jag fick höra var att MFF är laget att slå"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Gustav Wikheim och Tokmac Nguen är redo för längre inhopp.
Och den sistnämnde ser fram emot kommande bataljerna med Malmö FF.
- En av de första sakerna jag fick höra när jag kom hit var att MFF är laget att slå, säger Nguen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Efter 2-0-förlusten mot AIK i söndags väntar en ny match för Djurgården redan under torsdagen, då man tar sig an Malmö FF på hemmaplan. På söndag ställs man sedan mot Gais och på onsdag i nästa vecka är det dags för svenska cupen-final mot MFF. Schemat är fullproppat.

Men fysiskt ser det bra ut i Djurgårdens trupp, enligt tränaren Thomas Lagerlöf. Inga nya frågetecken har dykt upp sedan AIK-matchen. Det är bara Theo Bergvall och Rasmus Schüller som finns på skadelistan.

- Och de som ligger lite efter blir starkare och starkare. Nu kommer matcherna tajt men de kommer närmare och närmare, säger Lagerlöf.

Annons

Hur kan ni belasta Gustav (Wikheim) och Tokmac (Nguen)?
- Gustav ligger väl lite före, han har tränat lite längre. Vi har inte stämt av exakt med det medicinska teamet men det börjar väl närma sig att vi kan lägga på lite tid på Gustav. Även kanske med Tokmac. 

- Men det är tajt mellan matcherna så de påverkar varandra. Spelar någon av de två mycket mot Malmö blir det mindre på söndag. Det är en balansgång. Men de blir starkare i alla fall och det är glädjande.

Går det alls att veta när de kan vara startaktuella? Är det långt bort?
- Nej. Det är det väl egentligen inte. Men det är en sak att starta, då kan man byta efter 30 minuter. Men 90 minuter är nog en bit bort än.

Mittfältaren Albin Ekdal, som inte matchats allt för hårt under inledningen av säsongen, startade senast mot AIK. Det var en gräsmatch och nu väntar en konstgräsmatch bara fyra dagar senare.

Annons

- Det är lite samma sak där, att det gäller att hitta en balans. Så att det blir tillräckligt med återhämtning för honom och att vi sprider ut speltiden. Han är okej, säger Lagerlöf.

Blir det tufft att starta honom mot Malmö nu?
- Det får ni se i morgon. Men jag tror inte han startar alla de här fyra matcherna som vi har på raken, eller till och med fem om man inkluderar AIK-matchen. Det blir fem matcher på 15 dagar eller något sådant, så han kommer inte spela 90 minuter i alla de matcherna.

- Det blir en balansgång från match till match. Men just nu mår han ganska bra.

Vad gäller nämnda nyförvärvet Tokmac Nguen är 30-åringen själv positiv till sin form- och fysikkurva.

- Det går framåt. Vi hade en plan när jag kom hit och den har vi hållit oss till bra. Det är medicinska teamet och jag som har satt ihop den och jag tycker det blivit bra, säger Nguen.

Annons

Planen har inneburit att norrmannen exempelvis inte tränat exakt lika mycket som sina lagkamrater under veckorna. Men nu hoppas den offensive stjärnan att han ska kunna öka på sin speltid mot MFF under torsdagen. Tidigare har han gjort 11-, 13- och 17-minutersinhopp.

- Självklart, men allt är upp till matchbilden och vad tränarna behöver. Men jag känner mig bra och det går framåt. Det är det viktigaste.

- Det finns inget specifikt mål om att starta den eller den matchen, utan det handlar mer om att vara tillgänglig. Jag är helt säker på att jag startar väldigt snart. Så länge tränarna tycker att det är dags för det så kommer det hända.

Nguen förklarar att han fortfarande jobbar med att lära sig taktiska detaljer i Djurgårdens spel. Senast mot AIK fick han också vara med om en ny upplevelse som blårandig spelare. Stockholmsderbyt på ett fullpackat Friends Arena gjorde intryck på honom.

Annons

- Det var större än vad jag trodde vad gäller inramningen runt matchen. Det var kul att se så många som bryr sig. Jag tror vi alla förstår vad sådana matcher betyder för supportrarna.

- Men det var tufft att förlora. Det ska jag vara ärlig med. Men vi spelade inte på vår bästa nivå och AIK har ett bra lag.

Nu ser han fram emot att ställas mot Malmö FF, som leder allsvenskan och ligger fem poäng före Djurgården.

- Det är en storklubb. Alla vet det. Det var en av de första sakerna jag fick höra när jag kom hit, att Malmö är laget att slå. Jag vet vilka typer av spelare som de har. Vi vet vad som krävs för att vinna. Vi måste spela på vår bästa nivå och se till att luckan mellan oss och Malmö (i tabellen) bli allt för stor. Sen är det fortsatt tidigt.

Publicerad 2024-04-24 kl 15:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto