Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"RÅP" tillbaka på Friends - men knäskadan sätter stopp för spel

Örebro

Efter totalt sju år i AIK valde Robert Åhman Persson att lämna klubben.
Valet föll på Örebro och imorgon möts klubbarna – men då sitter ”RÅP” på läktaren efter en ny knäoperation för några veckor sedan.
– Bara jag blir frisk så kommer jag bli den spelare Örebro värvade, säger mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Robert Åhman Persson kom till AIK första gången redan 2003. Då blott 16 år gammal. Redan året efter kom a-lagsdebuten för mittfältaren från Uppsala.

Efter en sejour i sammarbetsklubben Väsby lämnade ”RÅP” 2007 för danska Viborg innan han via en omväg i Malmö FF kom tillbaka till Solnaklubben 2010.

Efter sammanlagt sju år i klubben valde publikfavoriten att lämna klubben och skriva på för nykomligen Örebro.

Väl där har det ännu inte blivit någon debut då Åhman Persson har dragits med en meniskskada som han opererades för i höst.

– Det är tufft. Jag har blivit värvad och vill visa lagkamraterna och klubben vad det är för någon de värvat. Det är inte optimalt, man kommer halvskadad och blir skadad direkt när man kommit, säger Åhman Persson till fotbollskanalen.se.

Annons

För några veckor sedan kom ett nytt bakslag. Läkarna tvingades gå in i knät igen och det råder nu stor ovisshet kring när ”RÅP” kan göra debut för sin nya klubb.

– Ingen trodde jag skulle behöva gå in i knät en andra gång, det är klart att det var en missräkning. Den här gången kände jag tillsammans med klubben att vi skulle ta det lugnt och inte stressa fram något.

27-åringen har precis börjat trappa upp rehabiliteringen med löpning – men än så länge finns det inget datum att sträva emot.

– Det är svårt att säga. Jag tar en dag i taget. Jag hade en förhoppning om att komma med här i början av serien, men nu har jag inget datum. Jag vill bara att knät ska bli bra, det är mitt och klubbens mål.

”RÅP” blev under sin tid i AIK en publikfavorit och har stora känslor för klubben. Under söndagen åker ett obesegrat Örebro till Friends Arena – med Robert Åhman Persson på läktaren.

Annons

– Det är en match jag har sett fram emot länge, men nu är läget som det är. Jag kommer vara med och stötta från sidan, säger han.

Hur speciellt är det att möta AIK?

– Det blir speciellt. Jag skulle ljuga om jag sa någonting annat, men man är professionell fotbollspelare och imorgon är jag ÖSK:are.

Hur är det att byta Stockholm mot Örebro?

– Jag har kommit på plats nu och tjejen har kommit ner och vi trivs bra. Men det är klart att var du än flyttar inom Sveriges gränser om det är från Stockholm så är det stor skillnad, men jag är positivt överraskad av Örebro, säger ”RÅP” som pendlade under sin första tid i klubben.

Imorgon är ”RÅP” dock tillbaka i Stockholm. Om än som ÖSK:are på Friends Arenas läktare.  

Publicerad 2014-04-12 kl 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto