Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Sobralenses målshow för ÖSK

Örebro

Formstarka Örebro fortsätter att vinna i fotbollsallsvenskan.

Daniel Sobralense låg bakom 3—1 mot Brommapojkarna — lagets fjärde seger på de fem senaste matcherna.

- Det är en superbra spelare, säger Örebrotränaren Alexander Axén.

Foto: Scanpix

Planens gigant var Daniel Sobralense, som gjorde två mål i sin fjärde match i ÖSK-tröjan, sedan lånet från IFK Göteborg.

- En fantastisk kväll och jag är glad över mina två mål. Jag är glad över att spela bra och jag tycker att hela laget gjorde en bra match, säger han.

Vid 1—0-målet stötte Sobralense in sin egen retur, från nära håll. Det andra målet nickade vänstermittfältaren kontrollerat in, efter en dryg timmes spel.

För Sobralense var det första gången på två år som han var sist på bollen i en allsvensk fotbollsmatch.

- Jag har haft mycket problem med skador och har inte fått spela så mycket i IFK Göteborg, men jag vill inte prata om det, nu har jag det bra i Örebro, säger han och fortsätter:

Annons

- Jag är glad över att vara här i Örebro och nu behöver jag fortsätta jobba hårt varje dag och ge mitt bästa i matcherna.

"En superbra spelare"

Gästerna från Stockholm var inte ofarliga inledningsvis och skapade några halvchanser, men efter hand tappade laget energi och Örebro var bättre på det mesta.

Och den som höll i taktpinnen var Daniel Sobralense.

Brasilianaren rörde sig över stora ytor, vandrade inåt i banan från sin vänsterkant och satte sina lagkamrater i bra lägen med fina passningar.

- Det är en superbra spelare, det tror jag att alla vet om. Han har kommit in jättebra i gruppen och sättet som vi spelar, säger Örebrotränaren Alexander Axén om lånet från IFK Göteborg.

"Inget vanligt lån"

Trots att Sobralenses självförtroende borde ha fått sig en rejäl törn av tiden i Blåvitt har han kommit in och presterat direkt i ÖSK-tröjan.

Annons

- Han är brasse och bollskicklig, han bryr sig inte om det utan han går ut och kör. Han är alltid glad och blir glad när vi gör mål. Mot Åtvidaberg är han nästan gladast av alla, det är inget vanligt lån utan han bryr sig om det här och vill att det ska gå så bra som möjligt för oss, säger Axén.

Brommapojkarna reducerade med 20 minuter kvar att spela, men i den 85:e minuten avgjordes matchen definitivt — när Daniel Gustavsson satte 3—1.

Ridå för jumbon Brommapojkarna. Däremot uppåt för Örebro, som efter ännu en fullpoängare nu ligger åtta allsvenskan.

Publicerad 2014-08-29 kl 22:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto