Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Paulinho mot comeback - så tänker Billborn att stjärnan kan användas

Allsvenskan

SOLNA. Paulinho är aktuell för derbytruppen mot Djurgården.
Och brassens träningar efter skadan lovar gott, enligt Stefan Billborn.
- Han har sett jättebra ut, säger Hammarby-tränaren till Fotbollskanalen.

 

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkter från Varberg-Hammarby i spelaren ovan.

Hammarby-stjärnan Paulinho är tillbaka i träning sedan en tid tillbaka, efter att ha fått inledningen av 2021 förstörd av skadeproblem. Brassen var inte med i truppen mot Varberg senast men han är aktuell för att ta en plats i truppen till söndagens derby mot Djurgården

- Det vet jag inte förrän på lördag, men det är inte alls omöjligt att han är med, säger Bajen-tränaren Stefan Billborn.

Hur har han sett ut i träning sedan han kom tillbaka?
- Jättebra. Han har sett jättebra ut.

- Han har ju kvaliteten i sig. Det är ju en lirare. Sen glömmer man lite grann att det är en spelare som sliter väldigt hårt och försvarar. Han kan nog inte hålla uppe intensiteten i det under en lång tid men ett inhopp kan han nog mäkta med (mot Djurgården), det tror jag.

ANNONS

Senast Hammarby hade Paulinho tillgänglig för match spelade man med ett 4-2-3-1-system, men nu har man bytt till ett 4-3-3-upplägg (även om Abdul Khalili stundtals används som ”tia”).

Så hur kan Paulinho komma att användas framöver? När Fotbollskanalen frågar Stefan Billborn om han främst ser veteranen som ett alternativ till vänster i trion längst fram svarar han:

- Vi kan använda honom på alla tre platser längst fram, men däremot inte i en mittfältsposition. Men han kan spela i alla tre positioner längst fram.

Han ger konkurrens till Selmani också då?
- Det kan han nog göra. Ludwigson konkurrerar ju med Selmani också. Vi kommer ha det bra ställt. Accam har ju börjat matchats in nu och vi vet att det finns mer att ta av där. Det är bra. Då är spelarna på tårna.

Astrit Selmani spelar vanligtvis centralt i planen, medan Gustav Ludwigson utgår från vänsterkanten. Akinkunmi Amoo brukar spela till höger längst fram.

ANNONS
Publicerad 2021-05-14 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto