POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pehrsson om Banda: "Hjälper till där det behövs"

När Magnus Pehrsson kliver in får Carlos Banda en oklar roll i Djurgården.
– Till en början hjälper han till där det behövs, säger Pehrsson till fotbollskanalen.se.

På tisdagen kom beskedet: Djurgården rensar rejält på ledarsidan. Lennart Wass får gå, Stefan Alvén blir ny sportchef, Carlos Banda degraderas som matchtränare – och Magnus Pehrsson tar över i en managerroll.

- Helt klart en utmaning, svårt men spännande. Det jag bidrar med är en ny röst, det brukar kunna få en viss effekt, och självklart kan det bli en del nya taktiska dispositioner. När frågan kom kändes det helrätt, säger Pehrsson till fotbollskanalen.se.

Under våren har han sett fyra av stockholmarnas sex omgångar, och konstaterar att det inte alltid bjudits på bländande spel.

- Jag kan inte göra en fullödig analys efter att ha tittat på tv, och inte ens träffat truppen. Men det har funnits både bra och sämre perioder i alla de här matcherna. Klart är att laget har straffats direkt under de lite svagare skedena, säger Pehrsson.

Vad kan du göra för att lyfta laget?
- Ur ett kortare perspektiv handlar det ju om att gjuta mod i spelarna och samla gruppen till på lördag, mot Halmstad. Vi behöver en stark prestation direkt. Sedan finns det förstås en del småsaker där jag inte delar idéerna hos de som varit ansvariga tidigare.

Vad för något?
-
Ingenting specifikt som jag vill gå in på direkt så här, men det kan säkert bli en del nyheter för publiken på Stadion till helgen.

På tisdagen träffade Pehrsson Carlos Banda för ett kortare möte i Stockholm. Där enades duon om att ”känna på situationen” den kommande veckan och låta en tydligare rollfördelning dem emellan växa fram utifrån det.

- Jag kommer att använda Carlos till de bitar jag vill ha hjälp med i början. Sedan tar det nog ett tag innan hans uppgifter blir helt definierade, säger Pehrsson.

Det finns inga planer på att ersätta honom med någon annan?
- Inte som läget ser ut, nej.

Hur upplevde du att han reagerade på ert möte?
- Svårt att säga, det här är en ny situation för båda, och vi fortsätter våra diskussioner sinsemellan för att hitta rätt, säger Pehrsson.

Dif-styrelsens sportsligt ansvarige, Ingvar ”Putte” Carlsson har tidigare lyft frågan om Blårändernas trupp verkligen håller allsvensk klass. Magnus Pehrsson berättar att han och sportchef Stefan Alvén så sakteliga tagit upp snacket om hur ett framtida Djurgården ska se ut, men han vill inte dra några slutsatser ännu.

- Att utvärdera är ju precis vad jag ska göra nu. Det känns dumt att säga något om hur bra spelarna är innan jag ens träffat dem på träningar. Men vi tittar kontinuerligt och har ju tre månader på oss fram till nästa transferfönster, säger Pehrsson.

Publicerad 2011-05-03 kl 22:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå