Jonathan Ring fick inleda på bänken för Jeju United.
Men efter dryga kvarten blev han inbytt - och gjorde mål direkt.
Det la grunden för 2-1-segern mot Seongnam.

Jonathan Ring imponerade för Kalmar FF under fjolårets allsvenska säsong. I transferfönstret som följde lämnade han den röda tröjan och skrev på för Jeju United i Sydkorea.

Svensken har fått en bra start och under dagens match mot Seongnam blev han avgörande när Jeju segrade. Ring fick inte ta plats i elvan, men redan efter en dryg kvart fick han kliva in på plan när Sang Choo utgick. Det var i den 18:e minuten och i den 19:e blev 30-åringen målskytt.

Han assisterades av Gerso, som knappt tio minuter senare satte 2-0 för gästerna. Seongnam reducerade på straff innan pausen, men det skulle visa sig bli matchens sista mål.

Jeju höll undan i andra halvlek och tog tre viktiga poäng. Laget befinner sig nu på fjärdeplats i mästerskapsomgången, medan Seongnam ligger sist i tabellen.

Publicerad 2022-05-05 kl 10:40