POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Rosenbergs domarkritik – vill se mer kommunikation: ”Han var jättesvår att ha att göra med”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmö-Örebro i spelaren ovan.

MALMÖ. Markus Rosenberg var inte missnöjd med den utdelade straffsparken för Örebro SK, utan faktumet att det även för lagkaptenen var svårkommunicerat med domaren.
- Jag går inte fram aggressivt, jag går bara fram och frågar ”vad blåser du för?”. Då vägrar han prata med mig.

Det var många avbrott och en utdömd straffspark mellan Malmö FF och Örebro SK (2-1) i dag. ÖSK:s mål kom efter en straffspark, en straffspark där MFF:s lagkapten Markus Rosenberg sa att han inte såg situationen, men han var efter matchen kritisk till hur domaren Magnus Lindgren hanterade matchen i övrigt. 

- Han var jättesvår att ha att göra med. Otrolig svår. De gör livet svårt för en ibland. (Domarna) säger innan matcher ibland att vi ska prata, särskilt vi kaptener, sedan kan man inte säga en sak. Jag får en smäll efter en minut, då vill jag prata med honom men då springer han bara därifrån. Sedan kanske man inte kan prata med honom på hela matchen. 

- Det är inte alltid likadant, men när de väl säger det inför en match... De trycker mycket på det nu, att spelarna inte ska springa fram tillsammans. ”Ser du till att få bort dina spelare så kan du alltid prata med mig”. 

- Om någon ska kunna prata med domaren efter en straff så är det ändå jag. Jag går inte fram aggressivt, jag går bara fram och frågar ”vad blåser du för?”. Då vägrar han prata med mig. 

Det var även flera frisparkar som var tvungna att slås om. 

- Varenda frispark som ligger fel ska han ändra en meter. Jag vet inte hur många frisparkar som fick gå om. Nej, han tar fram frustration i en som inte behövs. Mindre nöjd med honom i dag, faktiskt.

MFF vann matchen, men hade problem att utnyttja sin dominans i bollinnehav. De sista tio minuterna tappade laget en del, och ÖSK hade då ett par kvitteringschanser.

- Även om Johan (Dahlin) gör några räddningar så känns det ändå som ett rån när de gör 1-1 (i första halvlek). Samtidigt, efter ett uppehåll tar det alltid lite tid innan du får igång det. Fram tills sista passningen kändes det väldigt bra i dag. Det saknades. Jag tror inte vi hade alltför många avslut.

Publicerad 2019-07-06 kl 22:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå