Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
31v

Så var processen för Malmö FF att anställa Uwe Rösler: ”Det var Åge Hareides tips”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Ett tips vägde tyngre än de andra. Åge Hareide kom med ett enda tips till Malmö FF kring vem som skulle bli ny huvudtränare: Uwe Rösler.
- Det absolut starkaste kortet sitter här, säger Niclas Carlnén efter Malmö FF:s tränaranställning. 

Fyra veckor efter att Magnus Pehrsson fått sparken som tränare för Malmö FF så anställdes ersättaren Uwe Rösler, tidigare tränare i bland annat Brentford, Leeds, och Lilleström. En av de som kom med tips om Rösler var tidigare MFF-tränaren Åge Hareide, enligt VD:n Niclas Carlnén. 

MFF visste om Rösler sedan tidigare, men Carlnén säger att om man vill förenkla det så var tipset från Hareide det som påbörjade det.

- Vill man förenkla det, så ja. 

- Vi har haft väldigt många intressenter och aktuella namn. Det har varit strax under tio personer vi har haft samtal och intervjuer med. Till slut blev det den här förträfflige personen.

- Det absolut starkaste kortet sitter här.

Listan på potentiella tränarnamn var enligt sportchefen Daniel Andersson klart större än tio namn, vilket sedan skalades ner till knappt tio namn. Därefter försvann några i taget, enligt vad som både Carlnén och Andersson var förstavalet. Bland de namnen som det har skrivits om tidigare är Olof Mellberg och Ole Gunnar Solskjaer. 

Förutom Hareide så var det fem-sex referenser som togs från klubbar och kollegor i Norge och England för att få en bild av Rösler, men MFF vill inte kommentera om de den här gången tog hjälp av ett externt företag för att göra personlighetstester. 

Till slut hade de ett möte med Rösler för ungefär en vecka sedan. 

- Man ska få till ett möte, så vi tog kontakt tidigare men fick inte till det då, säger Andersson. 

Rösler var den som klickade i flest boxar när det kom till bland annat professionalism, personlighet, fotbollsfilosofi, erfarenhet, och ledaregenskaper. Därför gick det också kvickt. MFF bestämde sig för att ta Rösler, och det bestämdes på ett styrelsemöte nyligen. Han skrev sedan på kontraktet i morse.

Publicerad 2018-06-12 kl 13:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons