Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
31v

Officiellt: Förre Championship-tränaren tar över MFF

Foto: Bildbyrån

Daniel Andersson tillsammans med Uwe Rösler.

Under tisdagen presenterade Malmö FF sin nya tränare.
Och det blir något oväntat tysken Uwe Rösler som tar över Skåne-klubben.
- Jag vill vinna varje match, säger han. 

Tidigare under tisdagen kallade Malmö FF till presskonferens för att presentera sin nya huvudtränare. I våras avgick Magnus Pehrsson och sedan dess har sportchef Daniel Andersson vikarierat som huvudtränare. 

På klubbens presskonferens står det klart att det blir den 49-årige tysken Uwe Rösler som tar över klubben. Kontraktet med tysken sträcker sig till och med 2020. 

- Jag vet efter min tid i Norge hur stor den här klubben är. Den största i Sverige, en av de största i klubbarna med enorm potential. Jag är ärad över att vara ny huvudtränare, säger tysken under dagens presentation. 

- Att få möjligheten att träna en klubb med en så rik historia gör mig naturligtvis stolt. Malmö är en bra fotbollsstad och MFF har en enorm potential. Jag hoppas på att kunna bidra till flera nya titlar.

Och tyskens mål med MFF är tydligt. 

- Vinna varje match. När du skriver på för Malmö FF så kommer det många förväntningar. Jag kommer inte hit för att ändra allt, det har gjorts många bra saker här. Jag vill bygga på den säkra grunden och när man kommer till en ny klubb måste man vara öppen för nya saker.

Under sommaren inleds Malmö FF:s kvalspel till Champions League. Något Rösler förstår är av betydelse för föreningen. 

-Jag vill göra en sak klart: Europacupkvalet är väldigt viktig för klubben. Jag har sett tre matcher, och sett den stora potentialen som den här klubben har. 

MFF:s vd Nicklas Carlnén säger att rekryteringsprocessen tog fart för fyra veckor sedan och att man då "började uppdatera listorna". Klubben har kollat på diverse tränarnamn, men att det till slut "blev den här förträfflige mannen - det absolut starkaste kortet sitter här".

- Uwe Rösler är en stark och inspirerande person som vet vad han vill och kan förmedla det. Han är passionerad och ställer höga krav, samtidigt som han är trygg i sig själv och sitt ledarskap, säger Carlnén.

MFF:s sportchef Daniel Andersson beskriver Rösler som "väldigt professionell, seriös, kunnig, stark, vet vad han vill och ställer krav på omgivningen".

– Hans fotbollssyn är tyskinspirerad men också influerad av erfarenheter från både England och Skandinavien. Han vill spela ett snabbt och energifyllt anfallsspel. Defensiven är dynamisk och med hög press. Han är taktiskt skicklig och flexibel i att lägga upp spelet utifrån de egna spelarnas styrkor men också i att vid behov anpassa sig efter motstånd, säger Andersson.

Hans spelarkarriär förde honom från Tyskland till England där han bland annat gjorde sig känd som målfarlig anfallare i Manchester City. Han har stor erfarenhet som tränare efter att i 13 år och 457 matcher ha lett lag i Norge och England.

I Tippeligaen stod Rösler i spetsen för Lillestrøm SK, Viking FK och Molde FK, varefter han 2011 rekryterades till England där han har varit huvudtränare för Brentford FC, Wigan Athletic FC, Leeds United FC och Fleetwood Town FC i Championship och League One.

Publicerad 2018-06-12 kl 11:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons