Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
50v

Sana om målfirandet: "Dags att visa lite muskler"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Första allsvenska målet sedan 2012.
Tobias Sana firade med att dra av sig två tröjor.
- Det var dags att visa lite muskler, ler han.

Den 23 april 2012 gjorde Tobias Sana mål för IFK Göteborg mot Häcken. Sedan dess har det varit tomt i det allsvenska målprotokollet.

Under lördagen hittade han dock dit igen. För Malmö FF - mot just Häcken.

- Det var otroligt skönt att göra mål igen. Det känns som att det var 3 000 dagar sedan jag gjorde mål, säger han och ler.

Målet kom i den 83:e matchminuten efter ett fint inspel från Jo Inge Berget och fastställde slutresultatet till 4-2. Tobias Sana, som hade bytts in bara åtta minuter tidigare, firade med att dra av sig både matchtröjan och understället.

- Jag har lagt ner mycket tid i gymmet. Det var dags att visa lite muskler. Jag har gått upp sex, sju kilo som jag byggde på mig när jag var skadad under sommaren, säger han.

Favoritövning i gymmet?
- Chins, bänkpress och dips.

Vad tar du i bänk?
- Jag har kommit upp i 90 kilo, så jag är på gång!

Sana skrattar till. Och betonar att han inte är orolig över den bristande speltiden. Inte orolig över att han bara har deltagit i sju allsvenska matcher i år.

- Folk kan tycka vad de vill. De kan säga vad de vill. Jag har varit med i den här branschen i över tio år nu. Jag vet vad jag har för kvalitet. Vill man få ut det bästa av mig ska jag spela. Om du inte har kontinuitet växer du inte. Så är det med alla spelare. Men jag är inte orolig, säger 27-åringen som också passade på att hylla lagkamraten Enoch Kofi Adu. Han som gav Malmö FF ledningen mot Häcken genom ett välriktat långskott.

- Han är klass rakt igenom. För mig är han den bästa spelaren i allsvenskan. Lätt alltså. Den kapaciteten han har... Vi har tur i Malmö att vi har honom kvar. Wow! Jag tycker att han förtjänar att bli uttagen i Ghanas landslag. Han är fantastiskt.

I och med segern mot Häcken är Malmö FF nu fyra poäng före IFK Norrköping i guldracet. Rivalerna möter AIK under söndagen.

- Vi har satt press på dem. Vi sitter i förarsätet nu, säger Sana.

- Vi har haft pressen på oss hela tiden. Nu är det deras tur att jaga oss.

Se Sanas mål och firande i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-01 kl 19:37
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER