Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
5:10

Foto: Bildbyrån och C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se scenerna efter IFK Göteborgs möte med Falkenberg i spelaren.

"Seb” Eriksson överklagar avstängning – totalsågar disciplinnämnden: ”Förtroendet gravt skadat"

Tidigare i dag gav disciplinnämnden beskedet att stänga av Sebastian Eriksson i en match efter hans utbrott mot Falkenberg.
Nu väljer Eriksson att överklaga domen till Riksidrottsnämnden.

Det var efter matchen mot Falkenberg nyligen som Sebastian Eriksson blev rasande arg, efter att IFK Göteborg släppt in ett sent mål som Blåvitt-lägret tyckte skulle ha dömts bort. Eriksson anmäldes till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd av en av domarna och anklagades av domaren för att ha skrikit ”jävla mördare” och ”ni dödar matchen” efter matchen. Eriksson själv menar att det var en lagkamrat som skrek ”döda matchen du är fucking 10 år” och att han själv yttrat ”jävla mord är det”, vilket inte ska ha varit riktat mot någon. Men disciplinnämnden valde att ge spelaren en matchs avstängning för sitt uttalande: ”jävla mord är det”. Nämnden menar att det inte kan ha riktats mot några andra än domarna.

ANNONS

Nu meddelar IFK Göteborg på sin hemsida att Eriksson valt att överklaga domen till Riksidrottsnämnden. Spelaren yrkar på att hans avstängning ska skjutas upp i väntan på besked från just Riksidrottsnämnden.

I sin överklagan riktar Eriksson stenhård kritik mot disciplinnämnden och skriver:

”Fotboll är en idrott där känslor måste få lov att vara en självklar del av spelet. Med detta sagt är alla deltagare mänskliga och kan genom detta begå misstag – såväl spelare som domare. I samband med matchen mot Falkenberg ser man tyvärr tydliga tecken på att domarna i Allsvenskan inte anser att det skall finnas utrymme för varken dialog eller känslor. Det finns en tydlig och farlig problematik med detta då det leder till oönskade efterspel som inte gynnar sporten".

Han fortsätter:

"Med avstängningen av min person låter disciplinnämnden återigen prestige gå före rättvisa. Detta skapar problem för nämndens agerande i framtiden då ett dömande organ måste upprätthålla två fundamentala delar – förtroende och legitimitet. Genom detta beslut raserar man båda dessa då man i tidigare fall och förseelser valt att fria för en liknande incident och även ett betydligt grövre agerande, som hade kunna leda till permanenta skador på en motståndare".

ANNONS

"Disciplinnämnden bemödar sig inte om att svara på de frågor som undertecknad ställt och kan inte heller påvisa att varning har utdelats, något som inte heller finns på filmupptagning. Att man nu inte kan ställa bakom alla rimliga tvivel att jag uttalat orden, men samtidigt anser att detta är en värre förseelse än de två exemplen ovan gör att SvFF noga bör överväga huruvida man kan fortsatt agera som förmanande instans då förtroendet är gravt skadat och legitimiteten i princip är borta".

De två exemplen som Eriksson pekar på i sin överklagan rör Vladimir Rodic och Haris Radetinac, vilka inte straffades av disciplinnämnden när de anmäldes dit. Det uppger sportchefen Kennet Andersson för Fotbollskanalen.

Erikssons överklagan avslutas på följande sätt:

"Både jag och IFK Göteborg är – och kommer alltid att vara – av den åsikten att fotbollsmatcher skall avgöras på plan och inte i bakom skrivbord".

Blåvitt skriver på sin hemsida att man "står bakom Sebastian Erikssons beslut till 100 procent".

IFK och Eriksson vill att avstängningen hävs.

ANNONS

När Fotbollskanalen når Blåvitts sportchef Kennet Andersson är han uppgiven över disciplinnämndens beslut under onsdagen.

- Vi står bakom Sebastian i det här. Jag som sportchef måste se till att våra spelare och ledare sköter sig på planen och vid sidan om och det har jag gjort. Det kommer jag fortsätta göra och jag tycker att ansvaret ska ligga där, att man ska sköta sig själv.

- Den här gången har det gått förbi mig och jag tycker inte att det här är okej. Man svarar inte helt enkelt. Anmälaren (domaren, reds. anm) har haft chans att yttra sig, men inte hört av sig för att svara på det Sebastian har att säga. Han har inte fått något gult kort och det finns inte heller någon film som visar det. Det har man inte tagit i beaktning och det känns inte bra alls det här.

Publicerad 2019-07-24 kl 18:38

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto