Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Seb" och Lustig om framtiden - öppnar för nya fotbollsjobb: "Ring mig!"

Allsvenskan

SOLNA. Sebastian Larsson och Mikael Lustig har lagt skorna på hyllan.
Men de kan bli kvar inom fotbollen.
- Jag har mycket kvar att ge, säger Lustig till Fotbollskanalen.

4:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

Se en intervju med Mikael Lustig i spelaren ovan.

Det var inte bara klubbikonen Per Karlsson som tackade för sig i AIK mot Elfsborg under söndagen. Matchen var även Sebastian Larssons och Mikael Lustigs sista i karriären.

Den sistnämnde var inte lika känslosam under sista matchdagen som han trodde att han skulle vara. En förklaring till det kan vara att han under en tid känt att dagen närmade sig.

- Det kommer inte som en blixt från klar himmel för mig. Det är något som byggts fram, inte bara under det här året. Jag kände det lite även förra året. Men jag kände att vi hade en bra chans att till och med ta ett SM-guld och komma ut i Europa, säger Lustig och fortsätter:

Annons

- Jag var väldigt taggad inför den här säsongen. Nu blev det inte så. Sen är det inte det som gör att jag vill sluta, men det är något som byggts upp. Någonstans har jag byggt hela min karriär på att verkligen ha huvudet vara där och huvudet har varit där hela den här säsongen, men det har krävts mer för att nå upp till nivån jag vill ha.

Vad gav tiden i AIK till dig?
- Oerhört mycket. Det var en speciell tid när jag kom till klubben. Jag ville verkligen hit men det var utan supportrar (på grund av corona) och AIK var kanske sämst i allsvenskan just då. Det var ett oerhört tufft läge. Men sen kändes vi oerhört starka och stabila. Första tio-elva matcherna förlorade vi inte, tror jag. 

- Året efter det slogs vi om guld och då fick vi tillbaka tron i supporterled och på Karlberg. Det var inte riktigt där jag trodde att vi skulle vara några månader efter jag kom till klubben. Det gav mig hur mycket som helst att komma hem till Sverige. Och nu kan jag stolt säga: ”AIK är min klubb”, det betyder väldigt mycket.

Annons

Vad som händer med den tidigare landslagsmannen nu är oklart, men Lustig är öppen för en ny roll inom fotbollen.

- Vi får se. Jag känner att jag har mycket kvar att ge inom fotbollen. Någonting inom fotbollen, absolut. Jag känner mig inte redo för att sätta mig ner i skolbänken och bli advokat eller något sådant där snyggt. Det är fotboll jag kan. Jag känner verkligen energin och drivet finns där.

Är det mer jobb inom tv som gäller, eller vill du bli agent, sportchef, tränare? Vad är det för typ av roll du vill ha?
- Det kan vara allt, jag har ju så många strängar på min lyra (skratt). Vi får se. Alla som hör den här intervjun, det är bara att ringa mig. Jag är ledig från januari så det är bara att köra. 

Turnén med GES då, blir den av?
- Just fan. De har väl precis haft turné? Vi får se om vi drar ihop något till sommaren, jag och gubbarna. Jag kan verkligen stå och sjunga där, svarar Lustig med ett leende. 

Annons

Sebastian Larsson beskriver i sin tur sista matchdagen som känslosam.

- Från det att jag vaknade i morse så blev det lite mer att hantera än vad jag kanske trodde. Jag kom hit till uppvärmningen och det slog en att det var sista gången. Sen efter matchen… att få stå där med våra supportar, det kommer jag bära med mig resten av livet. Jag fick ha med mig familjen på planen och de har ju levt det här livet under hela livet. Det är speciellt. Sen blir det en tomhetskänsla nu efteråt och det kommer säkert komma mer känslor framöver, säger Larsson.

Vad har tiden i AIK betytt för dig?
- Jag kan nog inte sätta ord på vad den betyder för mig. Enormt mycket, för mig och min familj. Det är väl egentligen här mina barn har växt upp, och de har blivit riktiga super-AIK:are. Det kommer vi fortsätta vara allihopa. Det är svårt att sätta ord på. 

Annons

Vad händer med dig nu? Fortsätter du inom fotbollen på något sätt?
- Oj. Vi får väl se. Jag har levt ett helt liv inom fotbollen så den möjligheten kommer alltid finnas. Men först och främst måste jag landa i att det är slut. Jag vill ge tid till min familj och kunna lägga 100 procent fokus på familjen. Sen får vi se vad framtiden innehåller. 

Det blir en paus framöver till att börja med, i alla fall?
- Ja, det tror jag att det behöver bli. Sen hur lång den behöver bli, det har jag ingen aning om. Det är första gången jag upplever det här så jag får ta det som det kommer, säger den tidigare Blågult-profilen.

Både Lustig och Larsson har under slutet av sina karriärer jobbat som experter i tv, för C More respektive Viaplay.

Publicerad 2022-11-07 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto