Seger i Rydströms första MFF-match - Sejdiu och Ali bakom målen mot Randers

MALMÖ. Henrik Rydström har fått en smakstart som Malmö FF-tränare.
Det blev en 2-0-seger mot danska Randers FC, efter ett självmål och en fullträff av Patriot Sejdiu.
- Det kändes som en typisk försäsongsmatch, säger Taha Ali.

Malmö FF inledde försäsongen med att träningsmatcha mot den danska Superligasexan Randers, utan skadade kvartetten Anders Christiansen, Niklas Moisander, Mahamé Siby och Peter Gwargis. MFF:s nye tränare Henrik Rydström valde att matcha två olika startelvor, där nyförvärven Taha Ali och Derek Cornelius inledde i den första. Randers saknade den skadade målvakten Patrik Carlgren men ställde upp med Adam Andersson och den tidigare MFF-spelaren Hugo Andersson i försvaret.

Efter en inledning med mycket boll för hemmalaget var det Randers som skapade matchens första målchans i den 15:e minuten. Tobias Klysners halvträff frispelade Daniel Høegh vid den bortre stolpen, men Johan Dahlin gjorde sig stor och stod för en fin räddning. Sex minuter fick målvakten rädda igen, sedan MFF tappat bollen mitt på egen planhalva och låtit Simon Nordli skjuta från distans.

Dittills hade MFF haft kontrollen över mittfältet innan Randers började hitta vägar att spela sig förbi Malmöpressen. Det dröjde till den 27:e minuten innan hemmalaget sköt sitt första skott, när Ali tog sig in från vänsterkanten och tvingade målvakten Alexander Nybo att släppa en retur.

Några minuter innan halvtid tappade Sergio Peña bollen i ett farligt läge på mittplan och Mustapha Ubandoma gavs öppen gata mot Dahlin, men avslutade i ribban och ut. Målet skulle komma innan pausen, men för hemmalaget. Ali tog sig loss till vänster i straffområdet, spelade in bollen som styrdes i eget mål av en Randersförsvarare i minut 43.

- Det kändes som en typisk försäsongsmatch där alla bolltoucher kanske inte är där. Men så länge vi har bra intentioner och försöker att spela framåt och göra det vi gjort bra under veckan... Det var viktigt att 1-0 kom innan den andra halvleken, säger Taha Ali, som låg bakom ledningsmålet:

- Nej, det är inte mitt mål. Det viktigaste var att den gick in i mål, det var skönt, säger han.

MFF kom ut med en ny startelva till den andra halvleken, som inleddes med att Sebastian Nanasi spelade fram en fri Malik Abubakari i straffområdet. Anfallarens avslut träffade dock inte målramen. Den 52:a minuten visade Nanasi sin blick för spelet igen när han väggade fram Patriot Sejdiu, som sköt utanför med högerfoten från ett bra läge. I minut 60 tog sig Tosin Kehinde loss och avslutade inifrån Malmös straffområde, men skottet var lamt och räddades av Ismael Diawara.

Minuten senare vände Oscar Lewicki upp läckert upp mittplan och frispelade Abubakari, som avslutade i flykten några meter från straffområdet. Nybo var dock snabbt ut ute och räddade långt från sin mållinje. Med knappa kvarten kvar fick Diawara agera på en Randershörna, där nicken från nära håll hamnade rakt på MFF-målvakten.

Hemmalaget kontrade sedan och Sejdius inspel rensades framför egen mållinje av en bortaförsvarare. I den 83:e minuten kom sedan målet från högeryttern Sejdiu. Nygamle Anton Tinnerholm, tillbaka med sina patenterade rusher på MFF:s högerkant, tog sig kraftfullt fram och spelade från Sejdiu, som med ett läckert vänsterskott placerade bollen i krysset.

Matchen slutade 2-0 också inför 3852 åskådare på Malmö IP. MFF kom lite turligt undan ett baklängesmål, men övertygade mot ett lag som ligger före i sin förberedelseträning. MFF-nyförvärvet Anton Tinnerholm om försäsongssegern:

- Jag tyckte att det kändes stabilt. Klart att vi har saker att jobba på - överlag tyckte jag att det såg bra ut. Vi är det bättre laget och jag tycker att det är vissa sekvenser där vi trycker ner dem, och vi kan vinna tillbaka bollen när vi förlorar den. Det är lite så vi vill spela, att motståndaren ska få det jobbigt. När de vinner bollen ska vi pressa dem igen och vinna tillbaka den så snabbt som möjligt, säger han.

Henrik Rydström var nöjd med spelet i sin första match vid rodret.

- Resultatet är som det är, men jag tycker att det man ville se syntes i rätt stor utsträckning. Då hur vi tog ansvar på planen och jag tycker att vi har bra koll.