Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelare i Blåvitt erkänner - har störts av bråket mellan Sana och Stahre: "Klart att allt påverkas"

Allsvenskan

SOLNA. IFK Göteborg skakas av ett bråk mellan Mikael Stahre och Tobias Sana.
Nu berättar flera spelare att laget har störts av sprickan.
- Det är klart att allt påverkas, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Tobias Sana har saknats på flera träningar och enligt Aftonbladet rör det sig om en disciplinär åtgärd då mittfältaren och tränaren Mikael Stahre uppges hamnat i en högljudd konflikt under halvtidsvilan i måndagens förlust mot Kalmar FF.

De ska även tidigare haft skilda åsikter kring lagets taktik och tränarens val av spelare. Och enligt GT kan Sana ha gjort sin sista match med Blåvitt.

Efter 0-1-förlusten mot AIK berättar flera spelare att laget har störts av konflikten.

- Vi är en trupp, vi är människor. Det är klart att allt påverkas. Samtidigt är vi också proffs och fokuserar på det vi ska göra, säger Marcus Berg.

Annons

Negativa saker kanske kan riskera att få en påverkan på truppen, hoppas du att man löser situationen snabbt?
- Det är klart att man vill att allt ska vara frid och fröjd. Samtidigt är vi runt 25-30 spelare i en trupp, det är klart att allt kanske inte går som på räls dag in och dag ut. Men vi försöker hålla uppe det tillsammans.

Hur mycket saknade du honom på planen?
- Äh, man kan inte stå och prata så. Det blir hypotetiskt. Jag tycker att vi försökte, men det är klart att vi kan göra saker bättre. Men om det är på grund av någon som inte var med eller någon som var på plan, det kan man stå och diskutera. Vi försökte och gjorde det helt okej i perioder.

En som verkligen saknade Tobias Sana mot AIK är Hosam Aiesh, som menar att hans spel påverkades negativt av att lagkamraten och vännen inte var med.

Annons

- Det är klart. Han är en klasspelare i allsvenskan. Vi har påverkats av att vi inte har hans kvaliteter på plan, säger Aiesh.

Hur påverkades du av att han inte var med?
- Han är ju viktig för mig, för han är ju den som brukar vrida och vända och få ut bollen till mig så att jag kan få man-man-situationer. I sådana här matcher när man blir tillbakatryckta så får man ofta vänsterbacken i ryggen i stället för att köra rättvänd med honom. Det är något vi behöver jobba på, att vi ska få våra offensiva spelare rättvända. Nu blev man väldigt mycket felvänd.

Det finns ju uppgifter om att Sana hade synpunkter på hur Stahre ville spela - ser du något fel eller problem i hur ni spelar?
- Nej, alltså, som sagt, vi har ju tagit… vi vann ju de tre första matcherna, sedan blev det oavgjort, men sedan har vi kanske inte kommit upp till den potentialen som vi har som spelare och det även i spelet. Men sedan ska jag inte peka finger på att det handlar om att vi spelar 4-4-2 och borde spela 4-3-3 eller vad det nu kan vara. Men allt hänger inte på Stahre, det är vi spelare också. Men nu har vi ju förlorat i tre matcher, så det är något vi som spelare och tränare måste kolla igenom och till exempel göra som förra året att man sätter sig och pratar igenom vad man känner och tycker.

Annons

Alexander Jallow är, precis som Aiesh, nära vän med Tobias Sana. Han hoppas också att mittfältaren snart är tillbaka i laget.

- Det är klart att jag saknar honom och att jag vill ha honom i laget, säger Jallow och fortsätter:

- Alla vet ju att han är en väldigt skicklig allsvensk spelare, så det är klart att alla vill ha den kvaliteten.

Flera av spelarna, som Simon Thern och Calle Johansson, vill inte uttala sig om bråket utan hänvisar till klubben. Även Mattias Bjärsmyr är fåordig men säger:

- Ja det gör han säkert på något sätt i vårt spel, men var det vet jag inte, säger Bjärsmyr på frågan om Sana saknas i lagets spel.

Har ni påverkats av att han inte var med?
- Men vi har ju skadade spelare också som inte är med. Sebastian Eriksson har väl varit borta i ett år snart. Men allt med Sana får ni ta med Micke och klubben.

Annons
Publicerad 2022-05-07 kl 19:09

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto