Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Succé direkt för Sarr - efter utlåningen från MFF: "Framförallt skönt att få speltid"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Efter få minuter i Malmö FF lånades Amin Sarr ut till Mjällby. 
Då gjorde 20-åringen två mål i debuten mot IFK Göteborg.
- Jag hoppades på mer speltid – och det får jag här, säger Sarr till Fotbollskanalen. 

1:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Scanpix

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Amin Sarr var något av en joker förra året i Malmö FF. Anfallaren skrev A-kontrakt under våren och fick sedan chansen och gjorde mål i allsvenskan under sommaren. Inför den här säsongen testades Sarr på centerrollen vid ett par tillfällen utan något lyckat resultat, och fick lite speltid när allsvenskan väl drog igång. 

Det blev tre inhopp i allsvenskan och bara ett mål i MFF-tröjan – mot Halmstad i svenska cupen – innan Sarr lånades ut till Mjällby i förra veckan. 

Han fick chansen bredvid Jacob Bergström i anfallet mot IFK Göteborg och behövde bara 20 minuter på sig för att göra sitt första mål i Mjällby. Det andra kom efter en timme, och vid båda tillfällena kunde IFK-försvaret inte hänga med den genombrottsstarke Sarr. 

Annons

En stund senare fick han ett tredje läge som Giannis Anestis kom ut och räddade avslutet på. Efter en stark Mjällby-period kunde istället Alexander Jallow avgöra för Blåvitt i minut 84. Sarr är dock nöjd med sin egen insats.

- Det känns bra. Sköna lagkamrater och det är ett bra lag att komma in i. Surt med förlust dock, men skönt att göra två mål, säger Amin Sarr.  

Hur har du tänkt sedan du blev utlånad till Mjällby?  
- Framförallt att det ska bli skönt att få speltid. Sedan som jag sa i en intervju tidigare, att det förhoppningsvis kommer mål också.  

Du kände att det var för lite med det i Malmö under våren?  
- Ja, jag hoppades på mer speltid – och det får jag här, så jag är glad för det.  

Vad blir skillnaden för dig i spelet, förutom att ni har mindre boll än Malmö?  

Annons
- Det blir att jag kan köra omställningar på ett annat sätt, än vad jag kunnat göra tidigare. Jag får utnyttja min snabbhet lite mer. Det är väl det som är den största skillnaden.  

Amin Sarrs andra mål var ett stenhårt skott med vänsterfoten. 

- Jag tycker att jag är bra med båda fötterna. Sedan är jag så klart högerfotad, men jag har ett bra skott med vänstern också.  

Med de två fullträffarna kan han snart komma ikapp Bergströms tre mål i den interna skytteligan. Tränaren Christian Järdler är efter matchen besviken över en straffsituation som inte gick Mjällbys väg i slutet, men ser potentialen i nyrekryteringen.

Vad adderar Sarr till ert spel? 
- Målskytte. Han gör en kanonmatch i dag tycker jag. Han har varit hos oss väldigt kort tid, men vi har sett att det finns bra kvalitet i honom. Vi har vetat det ett tag och därför velat låna honom. Han är ett ständigt hot i djupled och klarar även det felvända spelet med sin storlek – tillsammans med Jacob är de tunga att möta ihop. Han kunde gjort ett till, och det är tufft att säga nu – men vi får vara nöjda med hans två mål. Han gör så gott han kan, det är andra delar som gör att vi inte vinner eller tar poäng, säger Järdler. 

Annons

Mjällby ligger på 13:e plats och har inte vunnit sedan den 9 maj. På hemmaplan i nästa omgång väntar... Malmö FF.

Publicerad 2021-07-19 kl 07:17

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto