Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sundvalls talang: ''AIK har legat på mest''

Allsvenskan

De allsvenska klubbarna står i kö för IFK Sundsvalls 16-åring Pontus Engblom. Inom en månad ska han ha tagit ett beslut om framtiden.

- Serien slutar i början av oktober, så i mitten av månaden ska han ha tagit ett beslut. Det var inget att vänta med menade han, säger IFK Sundsvalls fotbollsansvarige Thomas Persson till FotbollDirekt.se.

AIK, Hammarby, GIF Sundsvall, Helsingborgs IF och regerande mästarna IFK Göteborg. De allsvenska klubbarna står i rad för att värva IFK Sundsvalls jättetalang Pontus Engblom som producerat 21 mål i divison III mellersta norrland den här säsongen. Förra veckan träffade anfallarens agent, tidigare storspelaren Stefan Pettersson, AIK.

- Det var så att AIK presenterade hur de såg på ett kontrakt och skola framöver, säger Persson.

Annons

Ur din synpunkt, är det AIK som ligger bäst till?

- Det är väl så här att de som kommer först brukar ligga bäst till. Vad jag till 95 procent kan säga är att han försvinner nästa säsong. Men det är Pontus som måste känna själv vad han vill. Han har varit och tränat med dem två gånger så det är klart de ligger bra till, konstaterar Persson.

Men det är alltså inte bara AIK som visat intresse. Framförallt GIF Sundsvall har i media uttryckt en önskan om att Pontus ska stanna i staden och välja den allsvenska konkurrenten. Men det intresset har Persson inte märkt mycket av.

- Ja, inte har de legat på särskilt mycket. Jag har haft ett enda samtal med Cain (Dotson, sportchef). Sen har de väl pratat med honom och hans familj också antar jag, konstaterar IFK:s fotbollsansvarige.

Hur mycket räknar ni med i ersättning?

Annons
- Det vill jag inte spekulera i. Men det är seriösa klubbar och Stefan har meddelat att den nya klubben kommer att betala ett marknadsmässigt pris, så det kan väl rädda oss i alla fall.

Skulle det bli en av era största övergångar någonsin?
- Vi kan säga såhär, du får väl gå tillbaka till 1970-talet för att hitta någon övergång som är jämförbar i alla fall.

Publicerad 2008-09-08 kl 17:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto