Supertalangen sköt hem fjärde raka segern för Blåvitt - Degerfors fortsatt indraget i bottenstriden

DEGERFORS. IFK Göteborgs uppåtstigande form fortsätter.
Fjärde raka segern kom under måndagskvällen när Oscar Vilhelmsson såg till att Blåvitt kunde vinna med 1-0 borta mot Degerfors.

Matchen mellan Degerfors och IFK Göteborg inleddes med ett ganska hafsigt spel där hemmalaget visade prov på offensiva intentioner. I den tionde matchminuten letade sig ett Degerfors-inlägg så när fram till Nikola Djurdjics panna, som i så fall hade kunnat skarva in en hemmaledning i nät. Bollen smet i stället strax utanför Giannis Anestis högerstolpe.

Nikola Djurdjic skulle komma att bli inblandad i fler farligheter. Efter dryga kvarten spelad förlängde Victor Edvardsen ut bollen till kantspringaren Erik Lindell - som lyfte in bollen i boxen. Den gången fick Djurdjic träff på bollen, men nickade strax utanför.

Efter 20 minuter kom matchens dittills bästa målchans. Efter att August Erlingmark nickskarvat vidare en hörna nådde bollen Oscar Vilhelmsson, som fick en drömmöjlighet att göra sitt första allsvenska mål i karriären. Efter ett tamt avslut kunde i stället Degerfors Sean Sabetkar täcka undan den möjligheten.

Strax före halvtidsvilan avlossade Tobias Sana ett skott precis utanför straffområdet. Ett skott som smekte ribban.

Blåvitt fortsatte att trycka på, och till slut skulle ledningsmålet komma. Efter en misslyckad rensning i Degerforsförsvaret, stod Oscar Vilhelmsson på rätt ställe och rullade in sitt första allsvenska mål i karriären, tillika en 1-0-ledning för sitt IFK Göteborg.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

- En jävla lättnad, sa Oscar Vilhelmsson till Discovery+ i paus om sitt mål, som dock inte var helt nöjd med underlaget.

- Jag tycker den är tuff. Man får mycket kramp, det är en jävligt jobbig plan att spela på.

Till den andra halvleken bytte Degerfors ut Sebastian Ohlsson, som redan stod på en varning i matchen. In i spel kom Johan Bertilsson, i hopp om att få en mer offensiv touch på laget.

I stället var det Blåvitt som tog med sig momentum från slutet av den första halvleken. Man skapade flera halvchanser till att utöka ledningen, bland annat genom Vilhelmsson, Aiesh och Sana.

Degerfors tryckte ner bortalaget under matchens avslutande halvtimme, men ett frejdigt Blåvittförsvar höll borta de allra farligaste målchanserna.

Oscar Vilhelmssons mål skulle även komma att bli matchens enda. IFK Göteborg vann matchen med 1-0.

I nästa omgång åker Degerfors till Hisingen för bortamöte med BK Häcken. IFK Göteborg tar emot Malmö FF på hemmaplan.

Degerfors IF: Whiteman - Sabetkar, Ekroth, Olsson, Lindell, Carlén, Djurdic, Saidi, Kralj, Gravius, Edvardsen

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Bjärsmyr, Erlingmark, Wendt, Aiesh, Svensson, Johansson, Sana, Berg, Vilhelmsson