Tredje raka segern för MFF - Zeidan målskytt mot Sirius

MALMÖ. Moustafa Zeidan lyckades göra mål för Malmö FF mot sin tidigare klubb Sirius.
En utvisning straffade Sirius som förlorade med 3-1 på Eleda Stadion.
- Jag känner att vi är där från allra första början, det är vi som styr tempot, säger Zeidan efter matchen i Discovery+.

1:39

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Zeidan i spelaren ovan

Tabellfemman Malmö FF gjorde fem förändringar i startelvan sedan 2-0-segern mot IFK Norrköping för en vecka sedan. Anders Christiansen, Patriot Sejdiu, Ola Toivonen, Jonas Knudsen och Veljko Birmancevic inledde från start. Åttondeplacerade IK Sirius gav nyförvärven Jakob Voelkerling Persson och Dennis Widgren chansen från start istället för Tim Björkström och Johan Karlsson.

Gästernas Christian Kouakou hade två hyfsade avslutsmöjligheter under matchinledningen, där skottet i den 15:e minuten smet ett par meter utanför Johan Dahlins stolpe.

Minuten efteråt höll målvakten David Mitov Nilssons nonchalanta uppspel på att kosta ett baklängesmål för Sirius. Men Sejdiu träffade stolpen och Marcus Mathisen nickade undan nästa skott från Toivonen på mållinjen. Några minuter senare stod Voelkerling Persson för en fenomenal brytning när Christiansen stormade in i straffområdet och räddade förmodligen ett givet mål.

Matchen blev bara 25 minuter gammal för Mahamé Siby i hemmadebuten, som utgick på bår efter en skada. I den 33:e minuten fick han åtminstone höra MFF-publikens vrål sedan nyförvärvet från Sirius, Moustafa Zeidans inspel träffat en svartblå spelare och bollen landat i nätet.

Kouakou fick ett nytt läge rakt framför straffområdet i den åttonde tilläggsminuten men avslutade rakt på Dahlin. Halvleken slutade 1-0.

- Det är väl så där, en helt okej. Vi har någon kontring där i början, sedan när Peña kommer in tar Malmö över helt, säger Sirius Filip Rogic till Disvovery+.

Sejdiu i samma sändning om MFF:s halvlek:

- Jag tycker att den är bra. Vi kommer till många lägen men måste vara mer kliniska, säger Sejdiu, som var inblandad i självmålet.

Efter matchen berättar tränare Milos Milojevic följande:

Vi går in till omklädningsrummet i paus och tänker mycket på skadan som Siby får. Kredd till killarna som fortsätter och reser sig efter pausen.

Den andra halvleken var bara någon minut gammal när Sirius misslyckades med ett nytt uppspel och bollen hamnade framför Veljko Birmancevic i straffområdet. Avslutet gick dock över. I den 49:e minuten blev Uppsalalagets uppförsbacke ännu brantare sedan Widgren dragit på sig sitt andra gula kort efter en stämpling.

Tre minuter senare hittade Toivonen Moustafa Zeidan i den bortre delen av straffområdet och nyförvärvet från Sirius stötte in sitt andra mål i MFF-tröjan. Kort efteråt hade Aron Bjarnason en fin chans att reducera men avslutet gick strax utanför stolpen. Efter utvisningen och det andra målet handlade allting om Malmö FF.

Sejdiu fick ett nytt läge men lyckades inte göra mål innan Felix Beijmo i den 76:e minuten tvingade Mitov Nilsson till en kvalificerad räddning. Strax efteråt avslutade Sibys ersättare Sergio Peña tätt utanför stolpen. ​Isaac Kiese Thelin byttes in under mitten av halvleken och hade två bra möjligheter att uttöka ledningen men träffade inte målet.

Sirius stack upp med ett anfall i den 87:e minuten, där inhopparen Matej Chalus sprang in i bollföraren och orsakade en straff. Filip Rogic var säker och satte sitt första mål i den blåsvarta tröjan från elva meter. Men MFF skulle få det sista ordet.

I den 90:e minuten tog Sejdiu fart med bollen och fick till slut in ett mål som han kan säga var hans. 3-1-segern var Malmös tredje raka och laget kliver upp på tredje plats i tabellen.

- Jag känner att vi är där från allra första början, det är vi som styr tempot. Vi har flera lägen att göra mål, vi gör inte det men när ettan kommer så känns det som att vi har ett övertag. I andra halvlek går vi in och kör som vi sagt att vi ska göra. Det är synd bara att vi inte gör fler mål för vi har vassa lägen att göra det men det blir 3-1, tre poäng och det är det viktigaste, säger Zeidan efter matchen i Discovery+.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin, Beijmo, Nielsen, Hadzikadunic, Knudsen - Zeidan, Siby (29'), Christiansen (K) (64') - Sejdiu, Toivonen (64'), Birmancevic (64').

Byten: Peña (29'), Chalus (46'), Kiese Thelin, Ceesay, H. Larsson (64')

Sirius: Mitov Nilsson - Bjarnason (utbytt 76'), Voelkerling Persson (76'), Graca, Mathisen (K), Widgren - Stensson (76'), Roche, Rogic - Lagemyr (53'), Kouakou (59').

Byten: Karlsson (53'), Sugita (59'), Omarsson, Sylisufaj, Hellborg (76')

Gula kort: Widgren (18')

Utvisning: Widgren (49')