Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Discovery+

Tungt bakslag för AIK i guldstriden - Larsson missar toppmöte

2v

AIK har fortfarande chans att vinna SM-guld.
Då får man klara sig utan Sebastian Larsson i toppmötet med Elfsborg nästa omgång.
- Det är ett enda stort skämt, säger en frustrerad AIK-kapten till Discovery+ efter matchen.

Det var i en nickduell med Varberg-spelaren Albin Winbo som Sebastian Larsson, enligt domaren, hoppade in med armbågen före. Domaren blåste frispark och valde att varna AIK-kaptenen - som var oförstående till det gula kortet.

Varningen var Sebastian Larssons tolfte för säsongen vilket betyder att mittfältskuggen missar AIK:s toppmöte med Elfsborg nästa omgång.

- Det är ett enda stort skämt. Jag tror inte ens att de mest hatiska supportrarna mot mig kan säga något om det här. Men det är den nivån det är. Absolut, jag har förtjänat mina kort under säsongen. Folk kommer tycka att man är gnällig. Är det värt det? Jag vet inte, säger en rasande Sebastian Larsson till Discovery+ efter matchen.

ANNONS

Sebastian Larsson fick frågan om vad han var mest frustrerad över: Det gula kortet eller att han är avstängd nästa match.

- Jag är avstängd i nästsista matchen i allsvenskan - för det där! Vad tycker du själv? Inga problem. Folk kommer gnälla, och jag förstår det. Men nivån när det gäller gula kort i den här ligan är ett skämt.

AIK-kaptenen är kritisk till varningssystemet, det vill säga att man blir avstängd för tre gula kort.

- Vi har försökt att driva den frågan men det är ingen som är intresserad av att lyssna. Spelare som står på två gula kort efter 28 matcher kan få en varning i omgång 29 och missa sista omgången. Det blir inte seriöst. Man kan gnälla på att vår kvalitet är risig, jag köper det. Men vi måste ha ett seriöst regelverk. För mig blir det sådant här som får mig att fundera om det är värt att hålla på, säger Sebastian Larsson till Discovery+.

ANNONS

- Man ser att spelare blir avstängda för andra saker som är skrattretande. Det är inte bara jag, långt ifrån. Christiansen (Anders, Malmö FF) blev avstängd för att ha kastat en stol - vad är det frågan om? Hur kan man bli avstängd för det? Ge böter om det är så. Vi försöker göra det här seriöst.

Svensk Elitfotbolls sportchef Svante Samuelsson bekräftade i slutet av oktober att det finns ett förslag på bordet till Svenska Fotbollförbundets repskapsmöte den 26 november i år om en förändring av systemet. Om förslaget går igenom annulleras en spelares gula kort efter att laget spelat tio matcher, där spelaren inte blivit varnad. Det kan ske vid ett tillfälle under en säsong.

Om exempelvis en spelare blir varnad i den första omgången och sedan inte blir varnad i lagets tio efterföljande matcher, så tas det gula kortet bort till den tolfte omgången. Det spelar ingen roll om spelaren startat, hoppat in eller inte kommit till spel i lagets tio efterföljande matcher.

ANNONS

Samma sak gäller om en spelare står på två gula kort efter två omgångar och laget sedan spelar tio raka matcher utan att spelaren varnas. Då står spelaren på ett gult kort i den 13:e omgången. Om spelaren däremot tar ett gult kort i den första omgången, ett i den femte och ett i den sjunde, så blir spelaren avstängd som vanligt. 

- Antingen kan det vara att det går tio matcher från första matchen som en spelare får ett gult kort i eller så är det att det går tio matcher efter andra matchen som en spelare får ett gult kort i. I de två fallen blir spelaren av med ett gult kort. Om det skett en gång kan det inte ske fler gånger. Det är bara ett kort som kan annulleras under en säsong, sa Samuelsson då.

AIK vann bortamatchen mot Varberg med 0-1 och går därmed upp på 53 poäng, två poäng bakom serieledaren Malmö FF. 53 poäng har även Djurgården på andra plats, dock med en match mindre spelad. 

ANNONS
Publicerad 2021-11-21 kl 19:39
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto