Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Stojan Lukic.

Utbytt efter 50 sekunder - nu lägger Lukic ned karriären: "Det är dags för mig att sluta nu"

1v

VARBERG. Efter mindre än minuten spelad tvingades Varbergmålvakten Stojan Lukic kasta in handduken mot AIK. 
Nu lägger 41-åringen ned karriären. 
- Det är klart att det är tråkigt. Djurgården borta, fullsatt. Jag hade velat förstöra lite för dem, säger Lukic till Fotbollskanalen. 

Efter bara 50 sekunder skulle Varbergs rutinerade målvakt, Stojan Lukic, springa ut i sitt straffområde och greppa bollen. Då högg det till - och Lukic tvingades till byte.

- Det kommer en djupledsboll, jag rycker och jag känner direkt att det smäller till i vaden. En bristning, tyvärr, säger Lukic till Fotbollskanalen. 

Var det något att tveka på eller kände du direkt att du inte kunde spela vidare? 
- Nej, jag kände det direkt. Jag har inte haft en sådan här skada tidigare, någonsin. Jag har varit relativt oskadad i hela min karriär. Men här kändes det att det var något som blev fel i vaden. Jag försökte ställa mig upp efteråt och trycka på den, men kände direkt att det inte gick.

ANNONS

Nu innebär skadan inte bara att säsongen är över, utan även karriären, berättar Lukic.

- Det innebär, tror jag, att jag inte spelar mer nu. Jag tror det är dags för mig att sluta nu, sluta på topp. Nu vet jag inte om det räknas som att jag spelade i dag, men 18 matcher och tre förluster, jag tycker det är ett jävligt bra facit. Jag är nöjd med de här två åren som jag gjort i Varberg. Vi spelar i allsvenskan 2022, det var det jag kom för. Vi låg näst sist när jag kom så jag får vara nöjd med min säsong, säger Lukic och fortsätter:

- Det är klart att det är tråkigt. Djurgården borta, fullsatt. Jag hade velat förstöra lite för dem och sedan avsluta med Mjällby hemma. Det hade varit drömmen, men nu blir det inte så.

Lukic har tidigare lagt skorna på hyllan och ångrat sig. Nu är det dock mer av ett definitivt besked.

ANNONS

- Jag är inte säker i mitt liv längre, men som det ser ut nu är det slut, säger Lukic, vars son var på plats på Påskbergsvallen.

- Han var och tittade. Det var synd, han fick inte se pappa i mer än någon minut. 

Lukic berättar att det inte var förberedelserna det var fel på.

- Jag sa det, att i dag måste man värma upp ordentligt för det är kallt ute. Jag värmde upp ännu mer än vad jag brukar, om jag ska vara helt ärlig. Men det hjälpte inte, säger målvakten.

Varbergs tränare Joakim Persson har tidigare övertalat Lukic att förlänga karriären - och lyckats. Något nytt övertalningsförsök förväntar han sig Lukic dock inte.

- Nej, jag vet inte. Det får du fråga honom om. Men det känns väl ändå som att det kan vara dags för mig att lägga av, rent spontant. Men sedan, som jag sa, jag ska aldrig säga så. Jag har sagt det tidigare och spelat vidare, vi får väl se, säger Lukic.

ANNONS

Persson tror inte heller att någon övertalningskampanj kommer hjälpa.

- Åldern tar ut sin rätt i rätt moment. Vi fick ett slutresultat och sedan stack vaden åt helvete. Han kan nog gå på semester med gott samvete, herr Lukic. Då blir frugan glad, också.

- Jag vågar inte (övertala honom). Jag är rädd för hans fru, säger Persson med ett skratt. 

Publicerad 2021-11-21 kl 20:33
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto