TV: AFC föll mot ÖSK - illa ute i allsvenskan

AFC Eskilstuna sökte seger efter tre raka förluster. Laget misslyckades borta mot Örebro och ligger med det näst sist i allsvenskan.
- Det kändes som en rättvis seger för Örebro, synd att vi släpper in det tredje målet tidigt i andra halvlek, säger AFC:s tränare Nemanja Miljanovic till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

I veckan hade både Filip Rogic och Carlos Strandberg ryktats vara nära att lämna Örebro SK. När klubben på lördagen tog emot AFC Eskilstuna i allsvenskan var ingen av spelarna med i hemmalaget. Istället startat Viktor Prodell i anfallet för ÖSK.

Efter knappt tio minuter spelade nådde Martin Broberg högst på Nordin Gerzics hörna och skickade in 1-0. I den 26:e minuten tilldömdes Örebro straff efter att Bertilsson fällts. Från elva meter gjorde inte Jake Larsson några misstag.

Reduceringen kom precis innan paus. Kadir Hodzic assisterade från vänsterkanten nyinbytte Pavle Vagic som bara varit på planen i drygt 20 minuter innan han blev målskytt. Nämnvärt är att Vagic är utlånad från Malmö FF till AFC.

Straffskytten Broberg klackade i den 52:a minuten bollen till Johan Bertilsson som från distans snyggt sköt in 3-1 målet. I bortre hörnet, chanslöst för Ihor Levchenko i AFC:s mål. Broberg fick känningar och byttes ut med kvarten kvar med ett bandage runt låret.

Även Michael Almebäck tvingades tidigt i första halvlek lämna planen på grund av skada.

-  Vi får göra tre byten på grund av skador. Det är muskelskador på alla så det känns inte bra. Det lilla positiva är att det är två veckor kvar tills nästa match, vi får se statusen på dem då, säger ÖSK:s tränare Axel Kjäll till C More.

Målet gjorde att matchens tempo avtog där ÖSK bevakade sin ledning. Matchen slutade 3-1 vilket betyder att AFC sjunker allt lägre ner i nedflyttningsträsket. I skrivande stund på näst sista plats, två poäng före Gif Sundsvall med en match mer spelad.

- Det kändes som en rättvis seger för Örebro, synd att vi släpper in det tredje målet tidigt i andra halvlek. Vi har en bra chans där bollen tar i stolpen men det känns som att de kontrollerar matchen,  säger AFC:s tränare Nemanja Miljanovic till C More efter matchen.

Örebro: Jansson - Björnquist, Almebäck, Granlund, Wright - Lorentzson, Broberg, Gerzic - Larsson, Prodell, Bertilsson

AFC Eskilstuna: Levchenko - Kojic, Rödin, Loeper - Jarl, Rashkaj, Lushaku, Hodzic - Miljanovic, Kozica, Anaba