Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Avsparken försenades - BP-målvakten hade fel färg på understället: "Vad ska man säga?"

Allsvenskan

Den andra halvleken mellan ÖFK och BP försenades.
Anledningen?
Fel färg på målvakten Nikola Petric underställ, vilket fick domare Robert Daradic att agera.
- Det är inget vanligt jobb för en domare, säger Petric Fotbollskanalen.

2:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses intervjun med Burchnall - och Petric komma in med nytt underställ.

Den andra halvleken skulle under onsdagen ta vid mellan Östersund och Brommapojkarna. Problemet var bara att målvakten Nikola Petric i BP saknades – och spelarna sågs stå och försöka hålla värmen i snålblåsten på Jämtkraft Arena. Det hela dröjde dock – och till slut tog sig spelare och ledare in i spelargången igen.

Hos hemmalaget rådde det stora frågetecken kring vad det handlade om.

- Jag har ingen aning. Det handlar om någonting med målvaktens underkläder. Jag har inte tagit reda på så mycket detaljer om det. Jag är inte intresserad av målvaktens underkläder men tydligen så är det fel färg. Jag vet inte vad han har på sig i kväll, Calvin Klein eller vad det nu är, men det är det som vi väntar på, sa Ian Burchnall till C More i paus.

ANNONS

Sanningen var att det rörde Petric underställ. BP-målvakten inledde matchen med ett svart underställ till sitt grön-gula matchställ. Det är dock emot reglerna, underställ måste alltid vara i samma färg som övriga matchkläder. Det säger domarkommitténs Stefan Johannesson till Östersunds-Posten.

- Regeln säger att om du har gröna byxor så ska du ha gröna tights. Exakt varför regeln finns övergår mitt förstånd, men det är väl någon stil- och profilgrej som gör det svårt för domare eller medspelare.

Efter att Burchnall efter matchen fått förklarat för sig vad det handlade om säger han:

- Det var märkligt, för vi kom ut och var redo för spel och får då höra att han har fel färg på byxorna. Det är lite löjligt i min mening. Jag förstår inte riktigt vad problemet är. Att Sam Mensiro behövde ta av sin halskedja när han byttes in kan jag förstå handlar om spelarsäkerhet, men att målvakten har tights på sig ser jag inte problemet med.

ANNONS

Nikola Petric själv berättar att han alltid brukar spela i svart undertill då det är kallt, men att han där gången alltså blev tillsagd.

- Domaren sa i halvtid: Var snäll och ta av dig strumporna och understället och ta på dig gult. Jag sa okej, inga problem, säger han till Fotbollskanalen och skrattar.

- Jag startade som alla andra matcher, jag spelar alltid i samma kläder, svart under för det är varmare och bättre för mig.

Vad säger du om regeln?
- Vad ska man säga? Det är okej, inget vanligt jobb för en domare.

Samme Petric släppte sedan i andra halvlek in ett skott från hela 56 meter då Dino Islamovic bjöd på en kandidat till årets mål.

- Det var väldigt märkligt, det var stark vind och det var svårt för mig. Bollen gick till höger, jag gick åt höger – och då bytte bollen riktning. Jag vände mig om men det var för sent. Ibland är det så. Det var första gången jag släppte in ett sådant mål i karriären.

ANNONS

Men det var ett fint skott dock?
- Oh… Perfekt. Han har en hög klass. Den här killen är toppklass.

- Jag väntade och tänkte aldrig att han ville skjuta mot mig. Jag står alltid där ute, för det är där målvakten står. Jag förväntade mig inte det och det var väldigt tufft med så mycket vind. Men han är riktigt bra.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-09-27 kl 14:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto