Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

TV: Backes kritik mot Sema: "Utmanar för ofta"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Backes resonemang i spelaren ovan.

Ken Sema var i dag med och räddade en poäng mot AIK.
Efteråt fick han kritik av C Mores expert Hasse Backe.
- Han utmanar lite för ofta, säger experten i sändningen. 

Östersund-mittfältaren Ken Sema, 24, spelade i dag hela matchen, när Saman Ghoddos räddade en poäng för jämtlandslaget mot AIK på Friends Arena. Svensken var inbladad i ett par heta målchanser, men lämnade planen utan mål eller assist. 

C Mores expert Hasse Backe kritiserade efteråt Sema för att han tyckte att yttern utmanade sin motståndare för ofta i stället för att söka andra alternativ på planen. 

- Det enda jag funderar lite på är att det finns många situationer, där han alltid är inne på att utmana motståndarförsvararen. Du behöver inte dra ner fart och bara utmana, utmana, utmana. Det går att söka ett kombinationsspel också tidigare. Vi vet att inläggen och avsluten har en oerhörd fart, men jag hade känslan lite, varför utmana hela, hela tiden en mot en, när man i stället kan söka väggspel eller någon enkel variant. Det är några gånger tätt på där bollen kommer igenom, men det blir lite för ofta, säger Hasse Backe i sändningen. 

- Det handlar om att söka ett väggspel eller kombinationsspel i stället, då han går ner i fart så fort han får bollen. Sedan börjar han söka upp motståndarförsvararen, tappar lite fart och då är det svårare att vinna dem situationerna. Det gäller kanske att få en variation i det mellan att söka ett vägsspel och utmana, fortsätter han. 

Se Backes resonemang i spelaren ovan. 

Publicerad 2018-05-14 kl 21:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons