TV: Bajen tog ledningen på tveksam straff: ”Klart den är utanför”

Hammarby tog ledningen på straff genom Jiloan Hamad efter att Vladimir Rodic gått omkull.
Men frågan är om Rodic fälldes utanför straffområdet och om Dalkurds Alex de John ens fällde Bajen-mittfältaren.
- Jag tycker den är billig, säger Dalkurd-spelaren till C More.

I spelaren ovan visas situationen och Hammarbys 1-0-mål.

Hammarby tog ledningen borta mot Dalkurd på straff. Från elva meter var Jiloan Hamad säkerheten själv när han placerade in bollen till höger om Sixten Mohlin i Dalkurds mål.

Straffsparken var däremot omdiskuterad. Vladimir Rodic fick bollen precis utanför straffområdet och vrickade förbi Alex de John i Dalkurds försvar, men fälldes av allt att döma utanför straffområdet. Domaren Magnus Lindgren valde ändå att peka på straffpunkten trots vilda Dalkurd-protester.

De John såg dessutom inte ut att röra Rodic, men några minuter senare kunde mittbacken ta revansch när han tryckte in 1-1 för Dalkurd. I slutet av första halvlek kunde dock Bajen ta ledningen på nytt när Nikola Djurdjic nickade in 2-1 för bortalaget.

- Jag tycker den är billig. Jag får inte tag på honom utan han hoppar över mig. Det är vad det är. Min hand rörde hans lår men det var inget allvarligt, säger de John, som orsakade straffen till C More.

Experten Hasse Backe tycker inte att det skulle varit straff.

- Det är klart att han fälls utanför, säger han till C More.

Publicerad 2018-08-27 kl 20:01