TV: Blåvitt gick mot seger - Falkenberg kvitterade i 96:e (!)

IFK Göteborg såg ut att gå mot seger.
Men i den 96:e (!) minuten kunde Falkenberg kvittera genom Calle Johansson.
- Det är inte lätt att hålla igen alla känslor nu, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi till C More.

IFK Göteborg på fjärde plats och Falkenberg på 15:e. Det var botten som ställdes mot botten när FFF tog emot Blåvitt på hemmaplan.

Oväntat då var att Falkenberg skapade det hetaste i första halvlek – och den kanske bästa chansen av alla skapades tidigt.

Matchen hade knappt börjat när Kristopher Da Graca slarvade i Blåvitt-försvaret. Efter en snål passning kunde John Chibuike sno åt sig bollen och rusa till ett friläge, men FFF-anfallarens avslut lämnade en del övrigt att önska och smet utanför.

Blåvitt hade en del boll i första halvlek, men Falkenberg var effektiva i sitt presspel och skapade en del chanser. Däremot saknades den rätta skärpan i straffområdet och i halvtid var ställningen 0-0.

Noterbart från den första halvleken var också att IFK Göteborg åkte på en tuff smäll då stjärnanfallaren Lasse Vibe tvingades lämna planen på bår.

I andra halvlek fick Blåvitt en drömstart. Efter kombinationsspel snappade Robin Söder upp bollen till vänster i straffområdet och med ett hårt avslut placerade han in 1-0 i det bortre krysset.

Med kvarten kvar tryckte FFF fram positionerna för att få till en kvittering och bland annat skaffade sig inbytte Edi Sylisufaj ett fint läge när han testade avslut från utanför straffområdet. Bollen touchade dock en Blåvitt-spelare och smet precis utanför stolpen.

IFK Göteborg såg länge ut att gå mot tre poäng, men i den 96:e (!) minuten kunde FFF kvittera när Calle Johansson nickade in 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Blåvitts tränare Poya Asbaghi till C More:

- Det är inte lätt att hålla igen alla känslor nu. Vi gör en riktigt bra andra halvlek och kämpar och sliter där ute. Det känns som att övertiden är långt borta och det är dessutom en boll som går över linjen. Jag tror inte att det är någon som kan stå iskall i ett sådant läge.

Falkenbergs FF: Nilsson - Karlsson, Johansson, Joza, Ericsson - Söderström, Carlsson, Björkengren, Östlind - Pogrebnjak, Chibuike

IFK Göteborg: Anestis - Toko, Calisir, Da Graca, Wernersson - Erlingmark, Yusuf, Eriksson - Vibe, Söder, Charaisjvili