TV: Blåvitt och Bajen kryssade i chansrikt toppmöte

Toppmötet mellan IFK Göteborg och Hammarby bjöd inte på några mål.
Men båda lagen skapade chanser för att kunna avgöra.
- Det var en jämn match så 0-0 är väl okej, säger Blåvitts Lasse Vibe till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Under måndagen ställdes IFK Göteborg hemma mot Hammarby i ett toppmöte i allsvenskan.

Bortalaget från Stockholm inledde matchen piggt, men Blåvitt växte sig in i matchen och skapade det mesta i chansväg i första halvlek.

Närmast var Giorgij Charaisjvili som fick till ett jätteskott några meter utanför straffområdet. Avslutet var hårt och Gianluca Curci i Bajen-målet stod bara still när bollen träffade ribban.

Minst sagt nära för Blåvitt, men efter första halvlek var ställningen 0-0.

I andra fortsatte hemmalaget att rada upp chanser. Bland annat hade Patrik Karlsson Lagemyr ett avslut från utanför straffområdet efter ett fint anfall och med 20 minuter kvar var inbytte Lasse Vibe oerhört nära att skarva in ledningsmålet från nära håll.

Trots Blåvitt-övertag var Hammarby oerhört nära att ta ledningen med tio minuter kvar. Efter ett fint anfall spelade Imad Khalili fram Vidar Örn Kjartansson vid straffområdeslinjen och islänningen fick fin träff med högerfoten. Avslutet såg ut att gå in till vänster om Giannis Anestis, men Blåvitt-målvakten fick en hand på bollen och tippade den i stolpen innan Blåvitt kunde rensa upp bollen i plan.

Några fler riktigt heta chanser skapades inte i matchen som därmed slutade oavgjort, 0-0.

IFK Göteborgs Lasse Vibe till C More:

- Jag tycker det var svårt att hålla koll på vem som var bäst. Det var taktiskt i början men i slutet var vi starka. Det var en jämn match så 0-0 är väl okej.

- Vår defensiv är stark och vi har många bra spelare där bak som inte fått beröm.

Hammarbys Muamer Tankovic:

- Det gick fram och tillbaka hela tiden. De hade lägen och vi hade lägen. Göteborg är ett duktigt lag.

- Vissa perioder i matchen gör vi dem bra. Vi gör lite enkla felpassningar och de får lite skott utifrån som ger självförtroende.

- Det är rätt så rättvist. Det är aldrig kul att spela 0-0, jag spelar hellre 4-4.

Startevlor:

IFK Göteborg: Anestis - Ohlsson, Starfelt, Calisir, Wernersson - Erlingmark, Karlsson Lagemyr, Yusuf - Nygren, Söder, Charaisjvili.

Hammarby: Curci - Kossounou, Solheim, Fällman, Widgren - Andersen, Bojanic - Kacaniklic, Djurdjic, Tankovic - Kjartansson.