TV: Blåvitts talanger fixade seger mot Elfsborg – 17-åringen Nygren med mål och två assist

GÖTEBORG. IFK Göteborg hade en tung start mot Elfsborg, men efter 20 minuter vände allt och Benjamin Nygren var inblandad i alla tre mål när laget vann med 3-0 i hemmapremiären på Ullevi.

Se höjdpunkterna från matchen mellan IFK Göteborg och Elfsborg i spelaren.

Matchen mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg flyttades till Ullevi från Gamla Ullevi, och fick dessutom skjutas upp ytterligare några minuter för att få fler folk i köerna att komma in.

Förhoppningsvis hade många av Blåvittfansen kommit in när klockan hade gått över minut 20, för då vände matchbilden helt. Då gick matchbilden från Elfsborgsdominans till att ynglingarna i IFK Göteborg ställde om två gånger och sedan hade ledningen med 2-0. Först via Patrik Karlsson Lagemyr till 1-0, sedan Benjamin Nygren till 2-0.

Elfsborg gjorde dubbelbyte i halvtid, för att få in Kevin Kabran och Deniz Hümmet, men det gav inte önskad effekt. Det var snarare IFK Göteborg som hittade ännu fler kontringar. De var nära ett par gånger, och Giorgij Charaisjvili kom till slut igenom helt fri, blev fälld av Stian Gregersen, och rött kort till Elfsborgs mittback. Charaisjvili slog själv straffen, men den räddades av Kevin Stuhr Ellegaard.

Elfsborg hade där och då kunnat försöka hitta lite momentum för att göra match av det igen, men det tog inte många minuter innan de åter släppte till en kontring. Pass från Benjamin Nygren till Sebastian Ohlsson, upp i nättaket, och 3-0.

Där och då handlade det mer för Elfsborg om att inte släppa till mer, och det enda orosmomentet för IFK i andra halvlek var när André Calisir behövde bytas ut med en skada. Matchen slutade 3-0, trots att Elfsborg räddade en straff.

Se höjdpunkterna från matchen mellan IFK Göteborg och Elfsborg i spelaren ovan.

IFK Göteborg: Anestis – Ohlsson, Starfelt, Calisir (53'), Wernersson – Erlingmark, Barny – Nygren, Karlsson Lagemyr (67'), Charaisjvili – Söder (78')

Inhoppare: Da Graca (53'), Toko (67'), Affane (78')

Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Holst (69'), Gregersen (utvisning 65'), J.Nilsson, Strand – Levi (46'), Gojani, S.Olsson, Holmén (46'), Cibicki – Frick

Inhoppare: Kabran (46'), Hümmet (46'), Henriksson (69')