TV: Blytungt för Blåvitt - tappade poäng hemma mot FFF

Blåvitt tryckte på för ett ledningsmål.
Men hemma mot Falkenberg fick laget nöja sig med 1-1.
- Det är klart att man är besviken, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Under måndagen ställdes IFK Göteborg hemma mot Falkenberg. För att inte tappa alltför mycket mark mot topplagen var en seger nödvändig för Blåvitt – som dock fick en mardrömsstart på matchen.

Redan innan fem minuters spel ådrog sig mittbacken Rasmus Wikström, 18, en skada och tvingades till byte.

Tio minuter senare hamnade dessutom Blåvitt i underlägen när John Björkengren kunde stöta in 1-0 för FFF i öppet mål.

Efter bortalagets ledningsmål försökte Blåvitt trycka fram positionerna, men i halvtid var ställningen 1-0 till FFF.

I den andra halvleken flyttade Blåvitt fram positionerna ytterligare och skapade ett stadigt tryck mot FFF:s mål. Chanserna lyste dock med sin frånvaro ända fram tills att Robin Söder fick träff med pannan på en hörna med drygt 20 minuter kvar att spela. Nicken var lös, men kunde ändå gå in i mål efter att Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson svarat för en blunder.

Söders kvittering var också startskottet för en jakt på ytterligare ett mål för Blåvitt. Men laget lyckades inte få hål på Nilsson ytterligare och matchen slutade 1-1.

Ett blytungt poängtapp för Blåvitt som nu tappar mark i toppstriden.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi till C More:

- Det är klart att man är besviken. Vi spelar på hemmaplan och på förhand hade vi hoppats på tre poäng och nu blev det bara en. Jag är besviken.

I matchen tvingades Blåvitt till ett tidigt byte när Rasmus Wikström tvingades kliva av och Asbaghi menade att det försvårade balansen i laget.

- Det syns i balansen i laget att den inte är 100. Sen kan vi blixtra till ibland, men det gör vi för lite i dag. Vi har för mycket bolltapp och slarv med bollen för att kompensera det med en väldigt, väldigt bra offensiv.

Lagens startelvor:

IFK Göteborg: Anestis – Ohlsson, Wikström, Erlingmark, Wernersson – Charaisjvili, Yusuf, Eriksson – Abraham, Söder, Alexandersson

Falkenberg: Nilsson – Özen, Johansson, Karlsson, Ericsson – Söderström, Carlsson, Björkengren, Östlind – Chibuike, Pogrebnjak