TV: Djurgården vann i återstarten - Berg slog till igen

STOCKHOLM. Jesper Löfgren gjorde sitt första mål för säsongen och Oliver Berg sitt andra.
Djurgården besegrade Varberg med 2-0.
- Perioder var det bra, och perioder kunde vi gjort det mycket bättre, säger målskytten Oliver Berg till Discovery+.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Djurgården var det bättre laget från start till mål. Efter bara tre minuter var det nära att bli 1-0. Elias Andersson hittade ner på vänsterkanten till Haris Radetinac som slog in bollen i straffområdet där Lucas Bergvall fick en bra chans, men avslutet var inte tillräckligt bra utan gick rakt på Stojan Lukic.

Minuten senare kom matchens första mål.

Elias Andersson slog en hörna. Jesper Löfgren dök upp vid bortre stolpen och nickade in 1-0.

Efter elva minuter fick Bergvall en ny bra chans. Joel Asoro sprintade ifrån sina motståndare på högerkanten och slog ett perfekt inlägg till Bergvall, men avslutat var svagt och över.

Efter 38 minuter gjorde Asoro det bra igen och hittade den här gången in till Radetinac. Han föll och ville ha straff - men domaren friade.

Det stod 1-0 efter den första halvleken.

- Det var lite för slarvigt. Vi tog lite för många touch och tappade lite för mycket boll, sa Jesper Löfgren till Discovery+ i paus och fortsatte:

- Jag hann inte tänka så mycket (vid målet). Det var ett väldigt bra inlägg, så det var bara att springa mot bollen. Jag snackade med Joel (Asoro) om att han skulle släppa den, så det var skönt.

Fem minuter in i den andra halvleken var Oliver Berg nära att bli målskytt när han tryckte till, men bollen gick i stolpen.

Tio minuter senare fick Berg en ny chans - och då missade han inte. Jesper Löfgren nickade på Joakim Lindners arm och Djurgården fick straff.

Oliver Berg klev fram och placerade kyligt in 2-0.

- Perioder var det bra, och perioder kunde vi gjort det mycket bättre. Vi släppte till lite för mycket, men vi skapade mycket framåt. Vi gav och tog lite för mycket, säger Berg till Discovery+.

Djurgården vann med 2-0 och efter att Häcken spelade 2-2 mot IFK Norrköping så är Djurgården nu fem poäng efter tvåan Häcken, och tio efter ettan Malmö FF.

För Varberg är det inte lika roligt. Efter 13 matcher är man sist i allsvenskan och har ännu inte vunnit någon match.

Djurgårdens IF: Widell Zetterström - Johansson, Löfgren, Danielson, Andersson - Finndell, Bergvall, Schüller - Asoro, Berg, Radetinac.

Varbergs Bois: Lukic - Lindner, Dahlström, Zackrisson - Sainte, Tranberg, Junior, Nogueira - Karlsson, Krasniqi, Silverholt.